35:34
Gezien
2
11-05

Nieuw op NPO 3: Voor wie juichen we?

Geen vlagwangetjes, oranje jurkjes en brulshirts. We zijn er niet bij deze zomer op het EK, maar voor wie juichen we dan?

Voetballiefhebbers Jan Smit en Victor Reinier gaan met oud voetbalinternationals John Heitinga en Mario Been op zoek naar de beste vervanger van het Nederlandse elftal. Gaan we voor de Duitsers, onze zuiderburen of misschien regerend kampioen Spanje? Want hoe pijnlijk het ook is dat wij met Oranje niet meedoen, toch willen we juichen tijdens het EK! 

Vier voetballiefhebbers. Vijf landen.
De vier mannen gaan op onderzoek uit in vijf landen die zich wél gekwalificeerd hebben voor het EK in Frankrijk. Jan Smit en John Heitinga reizen af naar Duitsland, Engeland en Spanje terwijl Victor Reinier en Mario Been sfeer gaan proeven in België en Italië. 

Welk land is het gezelligste voetballand, heeft de lekkerste bieren, de mooiste vrouwen, de hoogste gunfactor en, niet onbelangrijk, het beste voetbalteam? Zijn we voor de mannen uit ons buurlandje België en gunnen we de Rode Duivels die gedroomde finale? Of vergeven wij de Duitsers de verloren finale van 1974 en juichen wij hen de overwinning toe?


Voor wie juichen we, vanaf woensdag 11 mei, 20.30 uur, NPO 3