Voor wie juichen we: champions league editie

Wordt het Atlético of Real? Over een paar uur weten we wie de Champions League dit seizoen wint. Maareh...voor wie juichen we eigenlijk?

Wij zijn er zelf ook nog niet helemaal uit. Twee ploegen uit dezelfde stad, twee teams waar zowel positieve als negatieve kantjes aan zitten. En dus roept dat bij ons de vraag op: Voor Wie Juichen We Eigenlijk? We hebben de voors en tegens even op een rijtje gezet.

Atlético Madrid
Voor: 
- Atlético won nog nooit eerder de Champions League. In tegenstelling tot Real, dat met 10 gewonnen finales de recordhouder is.
- Deze pot is een herhaling van de finale van 2014. Die Real won door in blessuretijd de 1-1 te maken en in de verlenging met 4-1 te winnen.
- Omdat trainer Diego Simeone er uit ziet alsof hij zó in Penoza mee zou kunnen spelen, durven wij hem de titel niet te misgunnen.
Tegen:
- In de 8e finales schakelde Atlético 'ons' PSV uit, door de noodzakelijke strafschoppen beter te nemen.
- Atlético staat bekend om hard spel en vanuit een defensieve tactiek te spelen. Aantrekkelijke tiki-taka hoeven we niet te verwachten dus.

Real Madrid
Voor:
- Cristiano Ronaldo. Ondanks zijn maniertjes een geniale voetballer.
- De pijnlijke tweede plek achter kampioen Barcelona in de competitie kan worden weggepoetst met een Champions League overwinning.
- Trainer Zinedine Zidane heeft als één van de meest begenadigde spelers ooit de prijzen aaneen geregen. Nu als trainer, moet hij nog écht grote prijzen gaan winnen.
Tegen:
- Cristiano Ronaldo. Met zijn vervelende maniertjes irriteert hij niet alleen de tegenstander, maar vaak ook de neutrale kijker.
- De prijzenkast van Real begint nu wel erg vol te raken.

Wij zijn er nog niet uit, zoals je ziet.


Voor Wie Juichen We?, elke woensdag om 20:30u op NPO 3