Voor spelersmakelaar Leoni is het EK hét moment om zaken te doen

Ze zit weliswaar als supporter op de tribune, maar toch vooral om te netwerken als voetbalmakelaar.

Terwijl het Nederlands vrouwenteam vandaag tegen België voetbalt, speelt Leoni Blokhuis haar eigen wedstrijd. Ze zit weliswaar als supporter op de tribune, maar toch vooral om te netwerken als voetbalmakelaar.

"De nachten zijn kort. Dit is hét moment. Het EK is voor mij echt een plek waar ik allerlei mensen uit mijn vakgebied ontmoet. Van spelers, tot bestuursleden van clubs. Ik ontmoet al mijn contacten uit Europa en de rest van de wereld."

Zo is ze dit EK een hele dag op pad geweest met de trainer van Arsenal, om te tonen hoe het vrouwenvoetbal zich ontwikkelt in Nederland en heeft ze uitgebreid handen geschud met afgevaardigden van Atlético Madrid.

"Die mensen zie je niet iedere week, daar heb je via de telefoon en email normaal contact mee. Nu kunnen we het even face to face hebben over hoe de selectie eruitziet, of ze nog op zoek zijn naar spelers."

Wat Leoni precies doet voor de speelsters zie je in deze video:


In totaal begeleidt ze 20 speelsters, acht daarvan spelen er in Oranje. De meesten hebben hun transfer al gemaakt voorafgaand aan het EK. Leoni verwacht dus niet dat ze na het EK nog veel transfers in gang moet zetten. Maar het zou wél kunnen dat ze deze weken een nieuwe speelster binnenhaalt bij haar bureau.

"Als er iemand tussen loopt die geweldig is, dan zou het kunnen dat ik haar benader. Maar dan is het wel een voorwaarde dat ze nog geen agent heeft. Het past niet bij mij om iemand weg te kapen. Ik weet dat het in het mannenvoetbal heel normaal is, maar daar is het vrouwenvoetbal nog niet klaar voor. En daar zal ik nooit klaar voor zijn."

Lees het hele artikel bij NOS op 3.