Vijf diëten in vijf foto's

Bij aflevering World's Best Diet

Wat zeggen wekelijkse boodschappen en typerende maaltijden in verschillende landen over de gezondheid van de inwoners van dat land?

In de documentaire World's Best Diet wordt een lijst van 50 landen, inheemse volkeren en religieuze groepen gerangschikt op gezondste voedselpatroon.


1) Het land met het gezondste voedingspatroon is IJsland. Dit is te danken aan hun schone milieu, de hoge kwaliteit vlees en zuivel, en veel verse vis.2) Mexico scoort niet bijster lekker met plek 44. Dat komt door de hoeveelheid snoep, snacks en frisdrank.

3) Op nummer 43 staat Amerika. Less is more gaat hier zéker niet op. Fastfood, bergen suikers en megasuperhumongous porties vol bewerkt eten is hier dagelijkse kost.

4) Engeland kan gezien worden als het Koninkrijk van de magnetronmaaltijden. Met hun vele kant-en-klaarmaaltijden strijkt Engeland neer op plaats 34.

5) Ethiopië siert plek 24. Hoewel er voedselschaarste heerst, zorgt hun vezelrijke en onbewerkte voedsel ervoor dat de Ethiopiërs nog vrij goed uit de bus komen.

En Nederland? Wij staan op een mooie 10e plek.


Benieuwd naar de volledige lijst? Check dan vanavond om 21.00 de docu World's Best Diet op NPO 3