13-11
serie

Vetgelukkig?! Met Patty Brard en Diederik Jekel

Patty Brard en Diederik Jekel weten allebei hoe het is om te strijden tegen overgewicht. In deze serie onderzoeken ze de wetenschappelijke en culturele kanten van overgewicht.

Elke aflevering onderzoeken Patty en Diederik verschillen aspecten van dik zijn. Thema's die ze onderzoeken zijn: fatshaming, daten, overgewicht en het dieet.
In de eerste aflevering gaat het over fatshaming. Fatshaming is discriminatie over lichaamsgewicht. Patty luncht in de eerste aflevering met Nikkie, bekend door NikkieTutorials. Zij vertelt over haar strijd met de vooroordelen en de negatieve reacties op haar YouTube kanaal.

Liefde en geluk

Hoe kan je liefde hebben in een dik lichaam. Diederik gaat in de tweede aflevering in gesprek met Emmie, zij heeft een speciale dating site voor dikke mensen en stelt dat het echt moeilijker is de liefde te vinden met een dik lichaam.
In aflevering 3 staat centraal: Hoe we aan onze overgewicht komen? Welke factoren zijn nu van invloed. Danny kreeg landelijke bekendheid door het televisieprogramma ‘Obese’, hij viel vele kilo’s af maar bracht het hem zijn geluk? Patty zoekt hem op.

Hoe staan Patty en Diederik er nu voor?

In de laatste aflevering kijken we naar wat we kunnen doen om van ons overgewicht af te komen: dieet of maagverkleining. In het Erasmus MC wordt de rustverbranding gemeten en gekeken naar de voedsel inname van Patty en Diederik. Hoe staan Patty en Diederik er nu voor. Patty spreekt met haar BFF Richard Groenendijk, jarenlang is hij op dieet geweest echter niets hielp. Na de diagnose ‘diabetes’ is bij hem de knop om gegaan. 


Brard & Jekel: Vetgelukkig?! vanaf 23 oktober elke dinsdag om 20:25 uur bij NTR op NPO 3.