Vanavond nieuw op NPO 3: The Big Escape, Streetlab Niet Te Geloven en De Braboneger Basht!

Vanavond starten er maar liefst DRIE hele nieuwe programma's op NPO 3! Je zit gegarandeerd de hele avond gekluisterd aan de beeldbuis...

Vergeet prime-time op vrijdag- en zaterdagavond. De woensdag is je nieuwe favoriet! En waarom dan wel?! Nou, om The Big Escape, Streetlab: Niet te geloven en De Braboneger Basht! Allemaal achter elkaar op -jawel- NPO 3! Omdat je natuurlijk wel even wil checken waar je aan toe bent en waar in hemelsnaam je dan naar zit te kijken vanavond, hebben we dit handige overzichtje voor je gefabriceerd waarin we alledrie de programma's introduceren.

1. The Big Escape (20.25)
Met raadsels, opdrachten en bondgenootschappen ontsnappen uit een Escape Room: welke BN'er is de ware Houdini?

Wie gaan ontsnappen?
Maar liefst twaalf BN'ers, zoals Linda Hakeboom (Trippers en Linda's Mannen), Tygo Gernandt, Albert Heijn-meneer Harry Piekema, model Nadia Palesa, Steven 'Braboneger' Brunswijk en Beautyvlogster Nikkie de Jager. En het mooiste: Lauren Verster doet de presentatie!

Wat gaan ze doen?
Ontsnappen, maar dat had je waarschijnlijk wel uit de titel The Big Escape gehaald. Het concept van 'escape rooms' is superpopulair voor feesten en partijen. In The Big Escape doen de deelnemers in teams allerlei opdrachten waarin zij moeten ontsnappen. Na iedere ontsnapping moet de minst presterende deelnemer noodgedwongen de kuierlatten nemen.

Waar gaan ze ontsnappen?
Op verschillende locaties. In Nederland schieten escape rooms als paddestoelen uit de grond, maar voor The Big Escape worden geen bestaande escape rooms gebruikt. Speciaal voor het programma werden een militaire basis, een verlaten vliegveld en het terrein van Radio Kootwijk omgebouwd tot een ontsnappingsruimte.

Hoe gaan ze ontsnappen?
Door niet gepakt te worden. Heel grappig. Hoe ze precies gaan ontsnappen, zie jij vanaf woensdag 6 september om 20.25 op NPO 3!

2. Streetlab: Niet Te Geloven (21.25)
De mannen van Streetlab waren al goed in het uitvoeren van bijna onmogelijke opdrachten, maar nu gaan ze nog een stapje verder met een studioprogramma.

Wie is niet te geloven?
Natuurlijk de boys van Streetlab: Stijn, Daan, Tim en Jasper. Maar het hele spektakel vindt plaats onder begeleiding van Tess Milne én een wekelijks wisselende jury (bestaande uit mensen als Georgina Verbaan, Kees Tol, Tim Haars en radio DJ’s Frank en Domien).

Wat gaan ze doen?

De jongens splitsen zich op. De duo's Daan en Stijn en Tim en Jasper nemen het in de studio tegen elkaar op in het beweren van de meest ongeloofwaardige verhalen die volgens hen echt gebeurd zijn. Als de jury hen vlak voor de ontknoping gelooft, levert dat een punt op. Is het Tim en Jasper echt gelukt om een potje armpje te drukken met Arnold Schwarzenegger en te winnen zoals ze beweren? En is het verhaal van Daan en Stijn waar dat ze Maarten van Rossem aan het schaterlachen hebben gekregen?

Waar gaan ze dat doen?
De opnames zijn in hun studio in Amsterdam, maar om de (on)geloofwaardige verhalen te verzamelen zijn de jongens de hele wereld overgevlogen...

Hoe gaan ze het doen?
In de studio krijgt de jury na elke ronde een nieuw gedeelte van hun avontuur te zien in een filmpje, wat hen steeds weer op het verkeerde been zal zetten. Nee dit is echt niet te geloven! Of misschien toch wel, of toch niet…elk verhaal blijft spannend tot de ontknoping.

3. De Braboneger Basht! (22.10)

Wie gaat er bashen?
We hebben het hier natuurlijk over de man die geen blad voor zijn mond neemt: Steven - De Braboneger - Brunswijk. Maar hij komt niet alleen… samen met zijn matties Dennis en Djordjhy heeft Steven zijn imperium uitgebouwd tot heus studioprogramma!

Wat wordt er gebasht?
De Braboneger Basht! walst als een olifant door een porseleinkast vol politiek correcte fenomenen. In De Braboneger Basht! geeft Steven Brunswijk zijn ongezouten mening over alles wat los en vast zit. Geen subtiele fijnzinnigheden of politiek correct gezwets, maar beestachtig puur commentaar op alles wat zachte G-Steven is opgevallen in de afgelopen week.

Waar wordt er gebasht?
Steven verruilt zijn zelfgebouwde studiootje in zijn schuur in Tilburg voor een groter onderkomen mét publiek. In Club Cell in Almere welteverstaan. Nog leuker is dat je hier gewoon bij kunt zijn!

Hoe wordt er gebasht?
Met de zachte G van Steven en zijn matties. Nog leuker: je kunt erbij zijn! Leuk, maar wa kost da? Nou, da kost dus helemaal gratis! Reserveer je plekje snel via Eventbrite, want dit bashtakel wil je niet missen!