26-10

Vanaf 7 september: All Inclusive

Twaalf jonge, single ouders pakken hun koffers, reizen af naar de zon en hebben één ding gemeen; ze staan open voor een nieuwe liefde.

De mannen en vrouwen hebben elkaar nog nooit ontmoet. In Turkije, ver weg van huis, krijgen ze de kans om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken of er wellicht meer is. Dat hun tienerkinderen meereizen en hun mening niet onder stoelen of banken steken, maakt het er misschien niet makkelijker op. Maar juist zij weten als geen ander wat past bij hun vader of moeder. All Inclusive is vanaf 7 september te zien bij AVROTROS op NPO 3. 

Alleen in je hotelkamer
Single ouder gezinnen zijn een steeds vaker voorkomend fenomeen in Nederland. 1 op de 4 huwelijken eindigt in een echtscheiding. Met het nog steeds toenemende aantal echtscheidingen blijft het iets wat steeds meer speelt in onze maatschappij. Met als gevolg: veel alleenstaande ouders. Inmiddels al meer dan een half miljoen in Nederland! Als alleenstaande ouder word je in het dagelijks leven vaak hard geconfronteerd met het gevoel er alleen voor te staan. In de vakantie is dat gevoel vaak nog sterker: je ziet alleen maar gezinnen, en als je kinderen op bed liggen aan het einde van de dag, zit jij alleen in je hotelkamer. 

Nieuwe liefde dankzij All Inclusive?
De ouders in All Inclusive zijn gelijkgestemden die voor dezelfde keuzes staan en soms ook dezelfde lastige, maar oh zo herkenbare momenten beleven met opgroeiende pubers. De ouders leren elkaar - soms met, soms zonder hun kinderen - op de verschillende activiteiten kennen. Zo gaan ze surfen, quad rijden, snorkelen en een avondje uit. Ook ondernemen de ouders één op één activiteiten met elkaar, zoals een bezoekje aan de hamam en op kookcursus. Onder het toeziend oog van hun kinderen ontdekken zij of deze vakantie niet alleen zon, zee en gezelligheid oplevert, maar wellicht ook een nieuwe liefde.


All Inclusive: Vanaf 7 september, elke woensdag om 20:30u bij AVROTROS op NPO 3.