Van hockeykeeper tot mooiste tiener ter wereld

Lotte (18) werd dit weekend in Guatemala gekozen als Miss Teenager 2017.

Normaal staat Lotte van der Zee in het weekend op het hockeyveld, maar deze keer liep ze over de catwalk in Guatemala. Daar deed ze namens Nederland een poging om de mooiste tiener van de wereld te worden. En met succes: Lotte veroverde de titel Miss Teenager 2017.

Maandagochtend aan de telefoon kan de Enschedese het nog steeds niet geloven. Ze heeft na haar overwinning nauwelijks geslapen en is meteen met haar ouders doorgereisd naar Mexico voor een vakantie. "Het is bizar: ik heb op de een of andere manier gevonden", zegt Lotte.

🌹MISS TEENAGER '17🌹 Het meest onwerkelijke voor mij werd werkelijkheid deze avond! ✨👑

Een bericht gedeeld door LOTTE VAN DER ZEE | NL 🇳🇱 (@lotte_zee) op


De 18-jarige is vooral zo verbaasd over de winst omdat haar optreden in Midden-Amerika zeker niet vlekkeloos ging. Naast rondes waarbij je jezelf presenteert in een galajurk en bikini, zit er ook een stukje inhoudelijke presentatie bij. Hierin krijgen de missen de vraag wat zij met de titel Miss Teenager zouden doen. "We hadden die vraag al van te voren gekregen, dus ik heb mijn antwoord heel veel geoefend, meer dan honderd keer", zegt Lotte.

Maar misschien heb ik het wel té goed ingestudeerd, zegt de miss. Op het podium krijgt ze namelijk een blackout en vergeet ze haar tekst. "Toen de lampen op mij werden gezet en de presentator in het Engels tegen me begon te praten, sloeg ik dicht", vertelt Lotte. "Voor mijn gevoel duurde het echt een uur, maar in werkelijkheid zal het misschien een minuutje zijn geweest."

In love with this handmade dress from @misspearlcouture ❤️🍀

Een bericht gedeeld door LOTTE VAN DER ZEE | NL 🇳🇱 (@lotte_zee) op

Gelukkig schiet haar vader te hulp. Hij snelt het podium op en helpt zijn dochter op weg. "Ik heb toen eerst een stukje in het Nederlands gedaan, maar daarna wist ik het weer en kon ik mijn tekst alsnog vertellen." Zelf denkt ze dat ze het door dit foutje verpest heeft. "Maar de jury zag het denk ik door de vingers en vond het zelfs wel charmant", zegt Lotte. 


Voor de 18-jarige begon het hele miss-avontuur als een probeersel. Ze werd benaderd om eens mee te doen aan de missverkiezing in haar provincie Overijssel. Zonder enige echte ervaring betrad ze het podium en stapte naar haar eigen verbazing er met zo'n bekende sjerp vanaf. Het succes zette zich door bij de nationale verkiezing van mooiste tiener, want ook díe werd aan Lotte toegekend.

En zo rolde ze in een totaal andere wereld. Op hakken lopen deed ze normaal niet echt en haar blonde krullen waren geregeld verborgen in een helm, wanneer ze in de goal stond bij de Enschedese Hockey Vereniging (EHV). "Ik ben van het stoere meisje in het doel veranderd in een miss op de catwalk."

Tnx for all the Support ❤️🇳🇱

Een bericht gedeeld door LOTTE VAN DER ZEE | NL 🇳🇱 (@lotte_zee) op


Hoe haar nieuwe misstitel haar leven zal veranderen moet blijken wanneer ze volgende week terugkeert in Enschede. In september wil ze in elk geval gewoon verder met haar mbo-opleiding schoonheid en wellness.