29-12
aflevering

Van hagelslag naar halal op NPO 3

Arie Boomsma trekt met drie moeder-dochterkoppels, waarvan de dochter bekeerd is tot de islam door Jordanië om hun band te versterken.

Het zal je gebeuren, opeens draagt je dochter een hoofddoek, bid ze en eet halal. Dat is het onderwerp van de het programma van de KRO-NCRV Van hagelslag naar halal op NPO 3. Het zorgt vaak voor spanningen en wederzijds onbegrip. Tijdens de reis door Jordanië gaan drie moeder/dochter koppels hiermee aan de slag. Onder leiding van Arie Boomsma trekken ze door de woestijn. Komen ze tijdens de reis nader tot elkaar? Krijgen ze begrip voor elkaars standpunt en levensvisie?

Wat jarenlang vanzelfsprekend was, is opeens anders: het vieren van verjaardagen, het eten moet halal, de Nederlandse naam wordt islamitisch en er wordt dagelijks gebeden. Ouders maken zich zorgen: krijgt hun dochter nog wel een baan nu ze een hoofddoek draagt? Behoudt ze als moslima dezelfde vrijheden en normen en waarden waarmee ze is opgevoed?

Bereiken ze het einddoel?
Lukt het de stellen het einddoel van de reis te bereiken: zijn de moeders aanwezig als de dochters hun liefde voor Allah uitspreken in de Abu Darweesh moskee te Amman?


Van Hagelslag Naar Halal, vanaf dinsdag 24 november, 21.20 uur, KRO-NCRV, NPO 3