02-11
aflevering

Van afval tot design in Oud En Nieuw op NPO 3

Wie maakt het mooiste design uit oude meuk? Onder het motto 'Afval bestaat niet!' gaan tien creatieve klussers op NPO 3 de strijd aan.

Van fietswiel naar lamp en van olietank naar salontafel. Vanaf 2 november gaan bij BNN op NPO 3 tien creatieve klussers elke maandag met zichzelf én elkaar de strijd aan om van afval de mooiste designproducten te maken. De deelnemers zijn ontwerpers, meubelmakers en kunstenaars die buitengewoon vaardig zijn met het meest uiteenlopende gereedschap. 

Van rotzooi naar parel
Iedere aflevering zoeken de vakmannen en -vrouwen tussen afgedankte rotzooi naar pareltjes. De opbrengst gaat mee naar de werkplaats, waar ieder een werkbank heeft en de beschikking over een perfect uitgeruste houtbewerkingsruimte en een plaats waar metaal onder handen genomen kan worden. Met een schuin oog op hun concurrenten moeten ze keihard aan de slag om met hun ontwerp indruk te maken op de jury.In de eerste aflevering stappen de tien deelnemers, nog wat onwennig, letterlijk in de boot. Ze varen naar hun eerste schatzoekplek: een enorme berg bouwafval. De opdracht is om het meest oubollige meubel in de Nederlandse huiskamer aan te pakken: maak een salontafel die begeerd zal worden! 


Oud en Nieuw, vanaf maandag 2 november om 20.30 uur bij BNN op NPO 3