17okt guus meeuwis in royal albert hall  christie goodwin 1  carousel medium 1497455284
17-10
aflevering

Twintig jaar Guus Meeuwis op NPO 3

Twintig jaar geleden brak Guus Meeuwis door met zijn eerste gevierde hit 'Het is een nacht'. Als bekroning op zijn werk geeft hij een concert in The Royal Albert Hall in Londen.

Voor Guus Meeuwis komt een lang gekoesterde wens uit als hij dit jaar optreedt in één van de beroemdste concertzalen ter wereld: The Royal Albert Hall in Londen. Het is de gedroomde kroon op zijn jubileumjaar, want deze zomer was het precies twintig jaar geleden dat hij doorbrak. In de 3Doc: Guus gaat naar Londen zie je de aanloop naar het unieke concert.

NPO 2 Prijs
Guus Meeuwis ontvangt vrijdag 16 oktober de NPO Radio 2 Prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse muziek en zal de prijs tijdens een bijzondere avond in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam in ontvangst nemen. De Brabantse zanger neemt het publiek mee door zijn carrière vanaf het prille begin tot aan zijn nieuw te verschijnen album. 

Eigen kracht
Na de documentaire volgt in de 3Doc: Guus Meeuwis live at The Royal Abert Hall een compilatie van het concert. Meeuwis koos ervoor om daarbij uit te gaan van eigen kracht. Hij speelt chronologisch zijn favoriete nummers van elke plaat en maakt zo een reis door twintig jaar hits.

Bekendste chansonnier
De avond van Guus Meeuwis wordt afgesloten met een uitzending van College Tour. Daarin vertelt Guus aan een zaal vol studenten hoe hij in twintig jaar tijd is veranderd van een zingende student in Nederlands bekendste chansonnier.


NPO Radio 2 Prijs, Vrijdag 16 oktober 2015 op NPO Radio 2: 20:00 - 22:00 uur 
3Doc: Guus gaat naar Londen, zaterdag 17 oktober om 20.55 uur bij de NTR op NPO 3
3Doc: Guus Meeuwis live in the Royal Albert Hall, zaterdag 17 oktober om 22.10 uur op NPO 3
College Tour: Guus Meeuwis, zaterdag 17 oktober om 23.20 uur op NPO 3