Throwback thursday: Roos en haar Mannen

Hasta la Pasta! Op deze throwback thursday blikken we terug naar Roos en haar Mannen!

Roze koeken, complete chaos en de alom bekende Rode Knop aan het eind van het programma. Roos en haar mannelijke sidekicks zorgden vroeger voor de nodige hysterie op de zondagochtend, zodat je lekker hyper aan het ontbijt zat. Leuk voor je ouders. Of die keken gewoon mee, want zelfs voor het volwassen mensenras bleek dit knotsgekke trio goed verteerbare televisiekost.

De typetjes Roos van der Zande (Raymonde de Kuyper), Gert-Jan van Rossum (Raymond Thiry), Willem van Oorschot (Theo Schouwerwou) en Pluis (teddybeer) waren tussen 1996 en 2006 te zien als vast onderdeel van het jeugdprogramma Villa Achterwerk. Zo losten ze onder andere fictieve misdaden op in Misdaad Gezocht en ontvingen ze gasten in het Villa Hotel.

Roos is altijd gekleed in een rood mantelpakje en is verslaafd aan roze koeken. Ze staat bekend om haar losse handjes en geeft het mannelijk schoon in haar omgeving maar al te graag een hardhandige corrigerende tik. Of twee. Daarnaast staat de chaotische en hyperactieve Van Rossum. De verstrooide professor vindt regelmatig vreemde apparaten uit waarmee dubieuze experimenten uitgevoerd kunnen worden die (spoiler alert) altijd tot ontploffingen leiden. Verder is hij fanatiek stoeprandverzamelaar en, net als Roos, dol op geweld. Van Oorschot is het kneusie van de groep en is erg gehecht aan zijn knuffelbeer Pluis.

FUN FACTS

  • Van Rossum speelt tegenwoordig een heel ander karakter... Namelijk dat van Luther uit, jawel, PENOZA!
  • Roos (Raymonde) had jarenlang een relatie met van Rossum (Raymond Thiry)

lutherrossum

Een kleine teruggooi naar vruuuuger mag natuurlijk niet ontbreken:


Maar wist je dit ook?!
Roos en haar mannen kwamen in 2016 terug met een nieuwe serie vol sensationele zinloze actie en extreem veel hysterisch geweld. De drie zijn erg druk met het opzetten van hun eigen internetkanaal. Roos wil namelijk een online beroemdheid worden. Het maakt haar niet uit waarmee. Vanuit hun nieuwe mediafabriek beginnen Roos en haar mannen daarom een start-up. Beroemd worden en abonnees werven is de grote uitdaging.


Meer van Roos en haar Mannen? Datingprofielen bijvoorbeeld, of supermegaexclusieve interviews. Kun je allemaal HIER vinden. Meer Throwback Thursdays? Check dan HIERO