77:57
Gezien
961
22-11

Trots! 'Emma wil leven' bekroond!

De super intense BNN-documentaire 'Emma wil leven' maakte ontzettend veel los en is nu door psychiaters bekroond met een prijs.

In Emma Wil Leven volgen we de 18-jarige Emma die vecht tegen de eetstoornis anorexia. Ze kiest er uiteindelijk voor om te willen blijven leven en weer te gaan eten. Maar omdat ze dan al zolang extreem weinig heeft gegeten, is het te laat en komt ze te overlijden. De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) vindt dat documentairemaakster Jessica Villerius dit super heftige onderwerp op een zorgvuldige en liefdevolle manier heeft laten zien. 

NVvP-Media Prijs werd uitgereikt omdat de docu met succes de band tussen artsen, familie en Emma - de patiënt - laat zien. Hiermee werd in de docu een heel erg echt beeld neergezet van hoe men in de psychiatrie werkt. Jessica Villerius is verrast en apetrots. "Wij zijn heel erg dankbaar voor deze erkenning. Niet alleen voor Emma, maar voor alle Emma’s en hun families. Het geeft mij goede hoop dat de ziekte op wéér een stukje meer begrip kan rekenen."

Emma Wil Leven bleek eerder al het best bekeken online programma van 2016. Door deze overweldigende aandacht kwam er meer aandacht voor mensen met anorexia of andere eetstoornissen. NPO 3 is ontzettend trost op de makers van deze documentaire en vindt de prijs dan ook meer dan terecht!

Heb je de documentaire 'Emma wil leven' nog niet gezien of wil je hem nogmaals zien? Klik dan hier.


Emma Wil Leven is een documentaire van BNN bij NPO3.