45:04
Gezien
7
09-05

Totále escalatie

Eerst werden ze in groepen verdeeld. Toen kregen ze een gezamenlijke vijand. Deze week is het tijd voor escalatie. Dat lukt. En hoe!

Dat is pech, matras weg 
Wat is kutter dan een lege maag of slapen op een stalen bodem? Juist. Weinig. Dus precies dié twee dingen gaan we in deze aflevering op het spel zetten. In een strategosetting bepalen ze hoeveel matrassen en eten het andere team kwijtraakt.

Op het laatste moment gelijkspel. Team Blauw is blij. 

Kan er een beveiliger komen? 
Door een fout van Wies wordt het gelijkspel. Team Rood is niet meer te houden. En Wies is in tranen. Het ging net zo lekker, maar in één klap dreigt het team weer uit elkaar te vallen. Ondertussen geniet blauw van hun toch-wel-soort-van overwinning. “Ik dacht ik ga niet naar binnen, want ik word in elkaar getimmerd.” 

En dan gaat het mis… 
Omdat het gelijkspel is mogen beide teams vijf minuten in elkaars ruimten. In die korte tijd mogen ze alles doen wat ze willen. Team rood mag eerst. Na nog geen tien seconden is één ding duidelijk: de beschaving is weg. En de sloopshit áán.

 
"Op zo’n punt, dat je alles mag in principe, dan ga je zo te keer.”

Team Blauw is aan zet 
En dan mag Team Blauw. Het team dat het al drie dagen net wat rustiger en sympathieker aanpakt. En dat zie je terug in hun vijf minuten. Rustig gaan ze op jacht naar de matrassen. En houden alles heel. Tót… ze de matrassen hebben. 
   


Team Blauw moet toekijken hoe hun leefruimte gesloopt wordt. 

En nú dan?
Dat je zo allejezus-snel mensen tegen elkaar op kan zetten. Jan staat nog steeds met z’n bek vol tanden. Het hele team trouwens. En we hebben nog twee dagen te gaan. Hoe loopt dit af?  Dat Wordt Oorlog, dinsdag 20:30 uur bij BNN op NPO 3!