08-09

Top 5 vragen Aftertalk Ajouad: Kaaskop of Mocro?

De aftertalk van ‘Ajouad: Kaaskop of Mocro?’ gemist? Wij praten je graag bij!

Na de uitzending van Ajouad: Kaaskop of Mocro? was er een live aftertalk met Mano Bouzamour en Hind Hakki. Tijdens deze aftertalk kregen kijkers de kans om vragen te stellen aan Ajouad en zijn gasten. En wat hebben we veel vragen ontvangen! Zo veel, dat we ze helaas niet allemaal hebben kunnen beantwoorden. 

Heb jij de aftertalk gemist? Goed nieuws! Speciaal voor jou hebben we de 5 leukste vragen én antwoorden op een rij gezet.

Een vraag aan Mano en Ajouad, zijn jullie nog wel vrienden na deze aflevering?
Tijdens de aflevering op televisie leek het er even op dat ze met ruzie uit elkaar gingen. Gelukkig zijn ze nog vrienden. Zoals Mano zegt: "We zijn dikke mik." Waar Ajouad aanvult met: "En ik denk ook dat we elkaar allebei snappen in onze eigen beleving en werk."

Een vraag aan Ajouad, hoe vond je je eigen reactie op de theater maakster toen je deze later terug zag?
We herinneren ons allemaal wat Ajouad tegen Nisrine zei: "Een gefrustreerde feministe vind ik jou." Toen Ajouad deze vraag tijdens de live aftertalk kreeg, reageerde Mano dan ook gelijk met: "Goede vraag!" Ajouad geeft antwoord: "Toen ik hem terug zag, snapte ik eigenlijk mijn eigen reactie, omdat het een hele directe, krachtige vrouw is." Daarnaast gaf Ajouad ook toe dat hij Nisrine af en toe wel een beetje intimiderend vond.

Een vraag aan Mano, heb je weer contact met je familie?
Dit was een van de meest gestelde vragen die we binnenkregen tijdens de aftertalk. Gelukkig kregen we goed nieuws te horen. Mano praat weer met zijn familie. Zijn moeder knuffelt hem zelfs als nooit tevoren elke keer wanneer zij hem weer ziet. Mano zegt dan ook liefdevol: "We houden heel veel van elkaar." 

Een vraag aan Ajouad, waarom lijkt het alsof je zoveel moeite hebt met kritiek op zowel jouw gedrag als het geloof?
Met deze vraag heeft Ajouad een beetje moeite. Hij begint te stotteren en komt moeilijk uit zijn woorden. Hij antwoordt uiteindelijk: "Het lijkt alsof ik daar heel veel moeite mee heb, wanneer er kritiek wordt gegeven op mijn eigen gedrag of afkomst, omdat je dan moet gaan spiegelen. En als er iets moeilijk is, dan is dat het spiegelen van je eigen gedrag." Hij vervolgt met: "Maar ik denk dat ik nu wel grown-up genoeg ben om in de spiegel te kijken." Wijze woorden van Ajouad! 

Een vraag aan Hind, hebben jouw oorbellen in de vorm van de Nederlandse landkaart een boodschap?
De oorbellen van Hind vielen zeker op bij de kijkers. Hind bevestigt dat haar oorbellen zeker een boodschap hebben. Ze zegt: "Ik ben een trotse Marokkaanse dame die in Nederland is geboren en natuurlijk [hebben de oorbellen] een hartje voor Brabant, want ik kom uit Brabant."

Wil jij ook meepraten? Dat kan. Volgende week is er weer een nieuwe live aftertalk na de uitzending van 'Ajouad: Kaaskop of Mocro?' om 22:25 uur op npo3.nl/kaaskopofmocro.

De gehele aflevering van Ajouad: Kaaskop of Mocro? kun je hier terugkijken!