Top 5 onontdekte liefdesbestemmingen

1. Korčula
Privé-baaitjes en verlaten strandjes waar je heerlijk in je nakie kunt zwemmen. Het kan nog! En dichterbij dan je denkt. Het Kroatische eiland Korčula is vooral bekend als geboorteplek van Marco Polo, maar kent geen massatoerisme. In de volksmond ook wel "wijneiland" genoemd. Zo ongeveer alle wijnen die je hier drinkt zijn lokaal en biologisch. 

2. Champagnestreek
Kidnap je vriend(in) en ga naar de Champagnestreek. Het is namelijk maar 5 uurtjes rijden vanaf Utrecht en je kunt er veel meer doen dan dan de hele dag Champagne drinken (alhoewel dat ook zo gek niet is). Cross dwars door de wijngaarden, bezoek chateaus en huur een boomhut om de dag met Champagne te eindigen en met een Champagne-ontbijtje weer te beginnen. 

3. Bocas del Toro
Is een eilandengroep aan de noordwestelijke kust van Panama welke nog niet ontdekt is door massatoerisme. Daardoor is de charmante, authentieke cultuur voelbaar. Het is de perfecte bestemming om te snorkelen op afgelegen strandjes, maar ook om te beach-hoppen en wildlife te spotten. O ja, en wat dacht je van je eigen fruit plukken als ontbijt...?

4. Malediven
De Malediven zijn niet onontdekt, maar wel heel erg bijzonder. Nergens vind je zulke parelwitte, afgelegen stranden en het is een van de beste plekken ter wereld om te duiken. Het is dan ook een echte honeymoon-bestemming. Maar, gevaar ligt op de loer. Want erosie ontstaan door de klimaatveranderingen, maakt de eilanden erg kwetsbaar en indien er niets gebeurt zullen de eilanden op lange termijn zelfs verdwijnen. 

5. Lissabon
De stad van Fado muziek en schilderachtige wijken. Gelegen aan rivier de Taag, en gebouwd op maar liefst 7 heuvels, begaanbaar te voet of per stadslift. Neem trammetje 28 en word opnieuw verliefd door het klimaat, de cultuur, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten. Perfect als verjaardagscadeau of weekendje weg.