Top 5 beste Pinkpopmomenten ever

Het startschot van Pinkpop is gegeven. Dat betekent een heel weekend vol bier, muziek en nog meer bier.

Om vast in de stemming te komen, hebben we allervetste hoogtepunten van Pinkpop ever voor je op een rijtje gezet. Genieton!

2017 - Green Day vraagt 11-jarige Giel op het podium

"Kun jij drie akkoorden op een gitaar spelen?", roept Green Day-zanger Billy Joe Armstrong naar een jongen in het publiek. Dat kan hij wel, roept de 11-jarige Giel terug. Hopsa! Daar staat hij dan ineens! De kans om de main stage van Pinkpop te rocken laat hij niet aan zich voorbijgaan. Hij staat lekker te rammen op de gitaar en gooit er ook nog een paar 24-karaats rockster jumps uit!

2015 - Biertje gaat viral

John Coffey op Pinkpop 2015 was legendarisch. Natuurlijk was het optreden goed en de sfeer tiptop, maar dat is niet hoe dit optreden de archieven in is gegaan. Het is het biertje dat viraal is gegaan. Zanger David Achter de Molen haalt, staand op het publiek, een verbluffend stuntje uit. Van een dik vijftien meter afstand wordt hem een beker bier toegeworpen, die hij zowaar opvangt, om er meteen ook maar een slok van te nemen. Het moment werd een regelrechte internethit. De band is inmiddels gestopt, maar op internet nog springlevend. 

2014 - Publieksparticipatie met bands
Pinkpop bezoeken is meer dan alleen maar naar bands kijken. Voor de meeste bands is het zeer speciaal om op Pinkpop te spelen en daarom vragen ze graag de hulp van het publiek!

2013 - Giel schept drollen
Festival ja, Dixie nee! Dat is ongeveer wel hoe iedere festivalbezoeker het doen van de behoefte ervaart. Eigenlijk komt op het kleine plastic kantoor dat dient als eindstation van alles wat je op het festival aan eten en drinken kan krijgen alles samen wat je liever nooit meer terug wil zien. En nou net dat laatste gaat Giel wel doen terwijl hij helpt het het schoonmaken het de kleinste kamertjes!

1992 - Stage Dive van Eddie Vedder (Pearl Jam)

Dit blijft een ongekende klassieker: Eddie Vedder die de grootste stage dive ooit maakt. Op Pinkpop. Omdat Pearl Jam nu, 26 jaar later, weer op Pinkpop staat, gooien we deze topper nog een keer op. 


Pinkpop zie je zaterdag 16 juni vanaf 23.00 en zondag 17 juni vanaf 19.25.