Top 3 programma's week 24

Het beste van een week NPO 3 voor je op een rij. Op je luie zondag de beste programma's van de afgelopen week.

1. Is boter of margarine beter op je Broodje Gezond?
Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken of je nu beter roomboter op je brood kunt smeren of margarine. Marlijn, die denkt dat margarine gezonder is, en Ersin, die in de veronderstelling verkeert dat boter toch de beste keuze is, praten met wetenschappers, medisch specialisten en fabrikanten op zoek naar de beste keus. In hoeverre heeft onderzoek echt bewezen dat boter beter is dan margarine? En waarom? En is er dan soms iets veranderd aan boter of aan margarine of zijn er nieuwe inzichten? Marlijn en Ersin zoeken het uit.

2. Alle deuren gaan open in Doe Maar: Dit Is Alles
Na achtentwintig jaar geven de leden van Doe Maar eindelijk toestemming om een documentaire te maken over de roemruchte geschiedenis van een razend populaire popband. Omlijst door een schat aan archiefbeelden en uiteraard veel muziek vertellen Ernst Jansz, Henny Vrienten en Jan Hendriks alles wat je over Doe Maar zou willen weten. De bandleden praten over hun muziek, de beginjaren, de onderlinge verhoudingen, de hysterie en het afscheid.

3. Keuringsdienst van Waarde onderzoekt de connectie tussen de euro en clusterbommen
We weten wat we met een euro kunnen kopen, maar hebben geen idee wat die kost. Want hoe wordt een euro eigenlijk gemaakt? In Europese munthuizen, antwoordt de centrale bank. Daar wordt er dag en nacht op los geslagen. Maar de munten slaan is dan ook het enige wat ze doen. De stalen schijfjes die de klappen vangen komen er kant en klaar binnen. Geïmporteerd van ver buiten Europa. Gemaakt door een bedrijf dat net zo lief nare bommen maakt als duiten. Gelukkig hebben we de Keuringsdienst nog.