Top 3 programma's week 20

Het beste van een week NPO 3 voor je op een rij. Op je luie zondag de beste programma's van de afgelopen week.

1. Onder De Radar bestrijdt terreurdreiging
We hebben Jessica Villerius al een aantal afleveringen met de Dienst Speciale Interventies mee zien rijden. En dat is in deze aflevering niet anders, al zijn dit geen kleine jongens meer te noemen. De gasten die in dit half uurtje van hun bed worden gelicht worden verdacht van het beramen van terroristische acties. Gezellig!

2. Groningse homohaat in Danny Zoekt Problemen
In de stad Groningen zijn dit voorjaar twee lesbische vrouwen na een avondje stappen heftig in elkaar geslagen door drie mannen. De homogemeenschap in Groningen is enorm geschrokken van deze mishandeling, hoewel ze helaas wel wat gewend zijn. Danny Ghosen reist af naar Groningen en vraagt zich af: waarom blijft homohaat in Groningen voortbestaan en van wie komt het vooral? Hoe veilig voelen homo's en lesbiennes zich nog in Groningen en zegt dit incident iets over de toenemende intolerantie ten aanzien van LHBT's in heel Nederland? Danny spreekt o.a. met één van de mishandelde vrouwen en vraagt aan de politie en burgemeester hoe het tij gekeerd kan worden. N.B. De dag vóór de uitzending is de jaarlijkse Internationale Dag tegen Homofobie.

3. Broodje Gezond onderzoekt de link tussen vlees en kanker
Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling 'Van vlees eten krijg je kanker'. Marlijn, bourgondische vleesliefhebber, en Ersin, die zich een leven zonder vlees niet kan voorstellen, praten met wetenschappers, medisch specialisten en fabrikanten om te achterhalen: is dit een feit of een fabel? In hoeverre heeft onderzoek echt bewezen dat teveel vlees eten slecht voor je is en wat kun je dan nog wel en wat liever niet meer eten? En wat zijn de consequenties voor het dieet van Marlijn en vooral ook voor hardcore carnivoor Ersin? Marlijn en Ersin zoeken het uit.