Top 3 programma's week 18

Het beste van een week NPO 3 voor je op een rij. Op je luie zondag de beste programma's van de afgelopen week.

1. Camping Fort Oranje onder de loep in Danny Zoekt Problemen
Ooit was het een 5-sterren camping, maar anno 2016 is Fort Oranje in Rijsbergen (Noord-Brabant, vlakbij Breda) een verzamelplaats van criminaliteit en ellende. Zeggen sommigen. Anderen zeggen juist dat het een ideale plek is om je een beetje aan de overheid te onttrekken en onder elkaar van de vrijheid te genieten. Voer voor discussie en dus duikt Danny Ghosen er in. De camping wordt grotendeels bevolkt door Oost-Europeanen, en een kleine groep Nederlanders die nergens anders onderdak kunnen vinden óf er juist bewust voor kiezen. De GGD constateerde dat er ernstige misstanden plaatsvinden en bij politie-invallen werden de afgelopen jaren hennepkwekerijen opgerold en illegale prostitutie geconstateerd. Hoe is het om op die camping te leven en wat is het verhaal van de campingeigenaar? Danny Ghosen onderzoekt het, en dat blijkt niet zonder gevaar.


2. Filemon onderzoekt antisemitisme in zijn Jodenbuurt
Filemon Wesselink woont in een buurt met een beladen geschiedenis; de Amsterdamse Rivierenbuurt. In de documentaire gaat Filemon in zijn eigen buurt op onderzoek uit. Hij vraagt zich af hoe het gesteld is met de verdraagzaamheid in de wijk waar, van oudsher, veel joodse mensen wonen. In zijn zoektocht stuit hij op meerdere antisemitische incidenten. De recente terreuraanslagen van de afgelopen tijd hebben de druk in de buurt opgevoerd. Is de sfeer in de Rivierenbuurt veranderd? Is er een toenemende angst waarneembaar na deze aanslagen waarvan er sommige specifiek tegen joden waren gericht? Is men bang dat zoiets ook in hun eigen buurt kan plaatsvinden? Filemon dompelt zich onder in zijn eigen wijk om antwoord te krijgen op deze vragen.

3. Alle afleveringen van Dictator
Omdat er elke dag wel een aflevering van Dictator is geweest deze week, kunnen we niet echt een keuze maken welke aflevering er in deze lijst terecht moest komen. Om die reden hebben we een overzicht klaar gezet, zodat je Dictator kunt gaan bingewatchen als een malle.
Alle afleveringen Dictator op een rij