Top 3 programma's week 17

Het beste van een week NPO 3 voor je op een rij. Op je luie zondag de beste programma's van de afgelopen week.

1. Een hondenbaan in Onder De Radar
Elke week neemt Jessica Villerius een kijkje achter de schermen bij de Dienst Speciale Interventies van politie en leger. Deze week maakt ze op gevoelige wijze kennis de bijtgrage Tygo. Deze hond wordt ingezet om verdachten uit te schakelen. Niet het gezelligste huisdier dus.


2. Break Free op grote hoogte
In de vijfde aflevering van Break Free een portret van Martijn Seuren. Zijn droom is de toppen van alle 82 bergen in de Alpen van 4000m aan te raken. Op de reis waarin hij de missie wil afsluiten, die laatste 4000’er, gaat het mis. Zus Anne gaat met Martijns klimvrienden terug naar de bergen om de passie voor de bergen zelf te kunnen ervaren. Haar wens is een eerbetoon te doen op die ene top die hij net miste.


3. Danny zoekt problemen met asielzoekers
Danny Ghosen gaat naar Oss. Hier wordt door buurtbewoners heftig gedemonstreerd tegen de komst van een aantal alleenstaande mannen met een asielstatus. De ramen van de huizen waar deze mannen komen te wonen zijn ingegooid, de gevels zijn beklad en de hele buurt is in rep en roer. Zowel de Brabantse als de Turkse als de Marokkaanse buren zijn fel gekant tegen de komst van deze mannen - hoe kan dit? Danny volgt buurtbewoonster Ansje maar spreekt ook met Angelo. Hij vangt zelf een aantal asielzoekers op in zijn huis en hoopt niet dat de gemeente Oss zal zwichten voor de druk van de buurtbewoners. Hoe zal dit aflopen?