Top 3 | Doof én blind worden, de genocide-hoed en een heftige Dream School

Veels te druk geweest deze week en geen tijd gehad voor de televee? Geen stress! Wij hebben de parels weer voor je op een rijtje gezet.

1.) De Luizenmoeder - Genocide-hoed

Er moet vooral positief gedacht worden op De Klimop deze week. Dat betekent elkaar in het zonnetje zetten, complimenten geven, met elkaar meelopen en positieve feedback uitdelen. Ook komt de schoolfotograaf langs, of nouja Anne-Mart komt langs en van haar mag het allemaal wel wat vrijer en losser. Dit levert een aantal mooie plaatjes op, waar niet alle ouders even blij mee zijn… 

2.) 3Doc: Voor het donker wordt 

De zussen Roos en Lotte hebben allebei het syndroom van Usher. Dit betekent dat ze langzaam doof én blind zullen worden en dat is zoals ze zelf zeggen keihard. De meiden zitten vol levenslust. Roos is bezig met haar eindexamen en Lotte doet een opleiding tot fotograaf. Regisseur Kim Smeeks volgde de zussen twee jaar lang. Hoe ziet hun leven er uit, wat staat er nog op hun bucketlist en wat hebben ze voor toekomstbeeld? 

3.) Dream School 

De lesdag op Dream School begon vol goede moed met de les van Immanuelle Grives. Iedereen doet mee en de meesten zijn onder de indruk van het effect van gedachten. Tijdens de les van Ans Markus loopt het enthousiasme wat af en ook tijdens de les van shorttracker Sjinkie Knegt spat het enthousiasme er niet van af. Steeds meer leerlingen haken af bij de lessen of willen niet op komen dagen. Zien we alle leerlingen nog wel terug volgende week?