Top 3 | De Buit is binnen en in Hij is een Zij het transkoppel Luna en Ivan

Het is weer tijd voor de fijne Top 3! Deze week: De buit is binnen, Jan ontmoet het transkoppel Luna en Ivan en in Je Zal Het Maar Hebben Yaïra met Gilles de la Tourette en Kevin met een pijnsyndroom.

1.) Hij is een Zij

Kess (19) en zijn zus Mae komen als eeneiige tweeling ter wereld. In tegenstelling tot zijn zus, voelt Kess zich nooit een meisje. Hij gaat in transitie naar man en staat op de wachtlijst voor de borstverwijderende operatie. Helaas gaat het plannen van de operatie niet soepel. Luna (16) en Ivan (18) zijn beide transgender en stapelverliefd op elkaar. Waar Luna nooit twijfelt over haar transitie, vindt Ivan alles rondom zijn gender heel ingewikkeld. Voor Ivo (11) is het zijn laatste dag in groep 8 voordat hij na de zomervakantie naar de middelbare school gaat. Gaat iedereen hem accepteren op zijn nieuwe school?

2.) Je Zal Het Maar Hebben - Yaïra & Kevin

De 22-jarige Yaïra kreeg op haar achttiende de diagnose Gilles de la Tourette. Bij Yaïra uit de Tourette zich in vocale tics, angsten en ongecontroleerde bewegingen. Maar dit alles laat haar er niet van weerhouden regelmatig het podium te beklimmen van het comedy café op een open mic night. Kevin (25) werd acht jaar geleden met zijn scooter geschept door een auto en hield daar het Complex Regionaal Pijnsyndroom aan over.

3.) De Buit

De buit is binnen en nu begint het echte werk. De overvallers voelen de hete adem van de recherche in hun nek en het sporen- en buurtonderzoek zorgt voor veel paniek. Houden ze hun hoofd koel?