Top 3 afleveringen week 23

Dit zijn best bekeken programma's van NPO 3 van afgelopen week. Wel wis en waarachtig: allemaal goede docu's. Klik en krijg altijd prijs!

1) 3Doc: Hummus! The Movie
Hummus, hoemoes, humus, hoe je het ook schrijft: dat hemelse kikkererwten-goedje. Achter deze veelzijdige sandwichspread zit een diep verhaal over liefde, vrede en voedsel. De zegeningen van hummus overstijgen namelijk landsgrenzen en conflictgebieden. In Hummus! The Movie zie je de onstaansgeschiedenis in het Midden-Oosten en hoe hummus mensen bij elkaar brengt. Een absolute kijksnack!

2) Louis Theroux's Weird Weekends: Looking for love
Westerse mannen die er in eigen land niet in slagen hun droomprinses te schaken zoeken het vaak ergens anders. Dat ergens anders is vaak een veel armer land. Louis spreekt mannen die in Thailand opzoek gaan naar liefde, of in ieder geval een vrouw. Is er wel sprake van échte liefde? En hoe vrij zijn die vrouwen om te kiezen voor een Westerse man?

3) Broodje Gezond: Vezels
'Zuivel is de duivel, brood is de dood', een paar food-trends geleden was dit voor foodies het ochtendgebed bij een bakje yoghurt met chiazaad. Maar is dat allemaal wel zo? Broodje Gezond duikt de wonderenwereld van de vezels in. Doe trouwens eerst de quiz over vezels om je kennispeil te checken voor je de aflevering kijkt #winnen