Tom Waes reist af naar het nieuwste land ter wereld

Bij aflevering Zuid-Soedan

Reizen Waes is geen gewoon reisprogramma. Tom Waes trekt juist naar de minst toeristische plekken. Zo komt hij deze week uit in Zuid-Soedan.

Reizen Waes nieuwe landen infographicOp 9 juli 2011 riep Zuid-Soedan zijn onafhankelijkheid uit en werd het officieel erkend door de internationale gemeenschap. En daarmee heeft het de eer het nieuwste land ter wereld te zijn. Tot zo ver het goede nieuws, want nu moet het land zichzelf nog vanaf niets beginnen op te bouwen. Hoe ver het daarmee staat gaat Tom Waes met eigen ogen bekijken.

Boma National Park
Veel is er nog niet in Zuid-Soedan, maar Tom weet wel van een gigantisch natuurpark: Boma National Park. 22.800 vierkante kilometer, met de grootste wildmigratie ter wereld. Een functionerende toeristische dienst is er niet in Zuid-Soedan, dus trekt Tom er zelf maar op uit om uit te zoeken hoe het met het park zit.

Het wordt een eindeloze zoektocht in een land waar alles nog moet uitgevonden worden. Een land met meer ministeries dan mensen, waar camera's niet overal geapprecieerd worden en waar het ook nog niet helemaal veilig blijkt te zijn.


Reizen Waes, elke vrijdag om 20:30u bij de VPRO op NPO 3