Throwback Thursday: de 4 beste momenten uit Try Before You Die

8 presentatoren doen de dingen die je gedaan moet hebben voordat je doodgaat.

"En waarom voor je doodgaat? Nou, omdat het daarna niet meer kan! En waarom deze dingen? Omdat ze stoer, sexy, grappig, eng, omzettend smerig of dat ze gewoon heel spectaculair zijn!" 

Denk Eric Corton bij bovenstaande intro en je weet dat deze tekst afkomstig is van het programma Try Before You Die. TBYD was een regelrechte hit toen het programma op de televee verscheen in 2005. Er zijn uiteindelijk 5 seizoenen van dit programma gemaakt. Presentatoren die onder andere meededen waren: Katja Schuurman, Sander Lantinga, Sophie Hilbrand, Dennis Storm en TBYD-veteraan Filemon Wesselink, die alle 5 de seizoenen onaangename shit uit moest voeren. 

Elke aflevering begint in een loods met 8 rode vaten met daarachter de witte bekkies van de presentatoren die wachten op de eerste uitdaging. Wie moet er tongen met Filemon? En wie moet door de schijt rollen? Het programma heeft verschillende keren het nieuws gehaald door de belachelijke challenges. De meest bekende is toch wel die van Nicolette Kluijver, die een trein liet stoppen door aan de noodrem te trekken. Nooo! Don’t try this at home!

Handjes in de lucht wie ook wil dat het programma weer op de tv komt! 🙋‍♀️ Voor in de tussentijd, hieronder de mooiste momenten van Try before you Die. 

Tongzoenen, Mont Blanc, Cheese Rolling en eten zonder te betalen

Oermens, CSI en fietskoerier in New York

Clochard, offroadsport, woenstijnrallly, bodypaint en graancirkels

Ook leuk om te zien: Bye bye try before you die
Alle Try before you die-presentatoren van de afgelopen vijf jaar blikken nog één keer gezamenlijk terug en geven commentaar op alle legendarische hoogte- en dieptepunten.