Throwback Thursday: Theo en Thea

Thursday = throwback time! Vandaag in de shinewerpers: Theo en Thea!

Theo en Thea, het absurdistische kinderprogramma met in de hoofdrol -jawel- Theo en.... Thea. Het iconische duo met dito voortanden bepreekt elke aflevering een bepaald onderwerp op achterlijke wijze. Vaak seks. Of beter: jeweetwellen.

De sketches werden zowel geschreven als gespeeld door Arjan Ederveen (Theo) en Tosca Niterink (Thea). De awkwkard avonturen van Theo en -a en werden als jeugdprogramma uitgezonden door de VPRO tussen 1985 en 1989. Wat je misschien eventueel wellicht ook nog kent, is Kreatief met Kurk (1993-1994), dat ook door de twee geproduceerd werd. 

Arjan van Ederveen (1956) speelde in meerdere kinderfilms, zoals Pietje Bell (1 en 2) en Pluk van de Petteflet. Ook speelde hij in series als Koefnoen, Meiden van de Herengracht en was hij te zien in de musical Hairspray. Zo ziet Theo (Arjan) er nu uit!

theotbt

Tosca Niterink (1960) is, naast actrice en comédienne, ook schrijfster. Sinds 2011 is zij columniste voor achterpagina van NRC Handelsblad. En zo ziet Thea (Tosca) er dus nu uit!

theatbt


Meer Throwback Thursday? Check ze allemaal!