725d055a24 1428411228 het hele hilarische werk van rembo rembo kun je nu terugkijken  shre carousel medium 1502963212

Throwback Thursday: Rembo & Rembo

Tjongejongejongejongejonge. Laat alle sketchprogramma’s maar links liggen. De ultieme sketchlegendes zijn Rembo & Rembo.

Braaf schoof je op zondagochtend voor de kijkbuis voor de twee blauwgeklede mannen met vleespet in Villa Achterwerk. Maxim Hartman en Theo Wesselo maakten dit absurde televisieprogramma tussen 1987 en 1995 onder het motto "bovenmaatse humor van de 1 na bovenste plank".

Als je het terugkijkt is het bijna onvoorstelbaar dat Rembo & Rembo een kinderprogramma is. De sketches zijn op zijn zachtst gezegd vreemd, maar dat is juist waarom het zo geniaal is. In welk ander kinderprogramma zit namelijk een soap als 'De föhn', over iemand die een föhn koopt? Hieronder zomaar een greep van vijf schittermagische sketches.

1) De Familie Magdat - Poepen in bad
Een terugkerend thema zijn de ethische vraagstukken met Tampie. Stel je eens voor dat je ontzettend nodig voor nummer twee naar de wc moet, maar deze is bezet? Mag je dan de soldaat laten glijden in de badkamer?

2) De Gluurbuur
Dit is een van de meest iconische karakters van Rembo & Rembo. Een vies mannetje met een zachte 'g' spiekt vanuit zijn flatgebouw met een sterrenkijker naar douchende buurmeisjes en zoenenden mensen. 'Da's toch niet normaal, da kan toch niet door de beeeuggelll.'

3) De Timmerman
Timmeren is doodeenvoudig: hamer, spijker, koppie boven, puntje beneden en pang, pang pang. Maar wat moet je doen als je een spijker hebt die verkeerd om zit?

4) Kinderen tegen cavia's
Rembo en Rembo schuwen het extreme nooit. Zoals kinderen die voor hun verjaardag een cavia krijgen, maar de cavia een ontzettend teleurstellend #&($-cadeau blijken te vinden.

5) Beste bijdrol
Dit artikel kan niet af zijn zonder iets met een schoen en een drol. Een man die uitglijdt in een hondendrol en vervolgens miljoenduizend keer opnieuw opstaat en weer valt op dezelfde drol valt. Een filmpje dat de prijs krijgt voor de 'beste bijdrol'...


Kan je geen genoeg krijgen van Rembo & Rembo, bekijk dan het complete archief