Throwback Thursday: Pluk van de Petteflet

Otje, Abeltje, Minoes... We hebben veel creaties van Annie M.G. Schmidt tijdens de Throwback al eens voorbij laten komen. Maar kennen we kleine Pluk van de Petteflet ook nog?!

PLUK

Op een prachtige dag komt er een jochie van 8 jaar met een rood kraanwagentje onder de poort van de Petteflet doorrijden. Dat jochie is Pluk, en Pluk is desperately op zoek naar een woning. In z'n rode waggie (mét kraan achterop, vet handig!) rijdt hij naar de Petteflet en krijgt daar te horen dat de torenkamer helemaal bovenop de Petteflet nog leeg is. Dat die torenkamer beschikbaar is hoort 'ie overigens niet van een makelaar, maar van een duif. Dollie de duif om precies te zijn. Zonder twijfel maakt Pluk van de torenkamer zijn huis.

De Petteflet

Pluk is zich lekker aan het settelen in zijn nieuwe nederige, idyllische stulpje terwijl hij de flatbewoners leert kennen. Wat dacht je van mevrouw Helderder met haar dochter Aagje, Meneer Pen(met die winkel onder de flat) en vader Stamper met z'n vijf zonen. Alle bewoners van de flat zijn lekker kleurrijk en allemaal 'bubblegum en regenbogen' types. Pluk is behulpzaam en helpt waar hij helpen kan. Eekhoorntjes in de boom? ''Wacht maar, ik help wel effe.'' Ontsnappen vanaf het balkon? ''Wacht maar, ik help wel effe.'' Ik denk dat ik ook maar een auto met een kraan achterop ga kopen. Als de flat de volkstuin kwijt dreigt te raken helpt Pluk ook effe. Goeie knul.

Pluk-pino

Hoe is het nu met Pluk?

Pluk is inmiddels volwassen. Na 15 jaar ziet Janieck van de Polder (die de rol van Pluk vertolkte in 2004) er zo uit:


Leuk om te weten: Janieck gaat vet lekker op muzikaal gebied! Misschien heb je 'm zelfs voorbij zien komen in een hitlijstje de afgelopen jaren, Janieck heeft namelijk met verschillende bekende DJ's samengewerkt! Zo was er 'Reality' in een collab met Lost Frequencies, 'Feel the love' met Sam Feldt en 'You don't have to like it' met Lucas & Steve!

In Pluk kon hij trouwens ook al even z'n talenten showen in een duet met een hippie:

Pluk-muziek


Meer TBT's? Kijk dan even hier.