Throwback Thursday: Minoes

Juffrouw Minoes, wie kent d’r nog? Het verhaal van Annie M.G. Schmidt over de kat die veranderde in een jonge vrouw. Ze ontmoet verlegen journalist Tibbe en samen blijken ze een fantastisch nieuws-team te vormen, met een beetje hulp van alle katten uit de buurt en buurmeisje Bibi natuurlijk. Hoe is het nu, zeventien jaar later, met Bibi, Minoes en Tibbe?

minoes 3

Bibi

Bibi werd gespeeld door de toen 11-jarige Sarah Bannier. Haar rol in Minoes was haar eerste grote acteerklus, maar zeker niet haar laatste. Sarah studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Sindsdien is ze te zien in verschillende theaterproducties, films en tv-series zoals advocaten-serie De Maatschap en het super populaire De Luizenmoeder waar ze stagiaire Bobbie speelt. Verder zou je haar kunnen kennen als Barbara van B.A.B.S., Pietje Puk en Rommelpiet uit het Sinterklaasjournaal en is ze voorbijgekomen in onder andere Moordvrouw en Divorce. Sarah heeft inmiddels een Zilveren Notekraker op zak en ziet er zo uit:

Premiere Kinder Matteüs!

Een bericht gedeeld door Sarah Bannier (@sarahbannier) op

Tibbe en Minoes

Wat je bijna zou vergeten is dat Theo Maassen de rol van journalist Tibbe vertolkt. We kennen Maassen inmiddels toch van redelijk heftige, agressieve filmrollen, of als cabaretier of presentator van het programma 24 Uur Met. In Minoes zie je een jonge Theo als lieve en onschuldige Tibbe met Carice van Houten als tegenspeelster. Beide werden ze genomineerd voor een Gouden Kalf, maar Carice zette haar rol zó goed neer dat ze ook echt won. Ze was op dat moment vijfentwintig en in het bezit van TWEE Gouden Kalven. Lekker gewerkt Carice!

minoes 2

Verder..

De film heeft verschillende prijzen binnengesleept zowel in Nederland als in het buitenland. Zo hadden ze de beste filmposter, was het de beste internationale kinderfilm en was Carice de beste actrice. En we geven ze groot gelijk want het is en blijft een heerlijke film.

Een bericht gedeeld door Sarah Bannier (@sarahbannier) op


Meer Throwbacks? Klik HIER!