Throwback Thursday: Koekeloere

Ik koekeloere hier. Ik koekeloere daar! Dit liedje is natuurlijk van het komische SchoolTV duo Moffel en Piertje.

Het hoogtepunt iedere week was dat de juf of meester met de TV-kast in de klas kwam. En dan keken we de spannende avonturen van Moffel en Piertje. Dit is waarom de roze regenworm en de bebrilde mol je beste vrienden waren in groep 1 en 2. 

Intro
Ik koekeloere hier. Ik koekeloere daar. Ik koekeloere het hele jaar. En koekeloere jij even naar mij. Dan koekeloere we, koekeloere, dan koekeloere we allebei!

Niets is leuker om als kleuter rare woorden te zeggen, dus ook het woord koekeloere. Daarom zong je iedere keer weer het intro uit volle borst mee.

Moffel
Moffel was de iets wijze en schele mol in de serie. Moffel had op al je levensvragen en de vragen van Pier een antwoord. Moffel werd gespeeld door Eric-Jan Lens.

Moffel Koekeloere

Piertje
Piertje aka Pier was de roze worm en mattie van Moffel. De hese stem en grapjes van piertje zal je meteen herkennen. Leuk detail waren de verschillende outfits van Pier. De worm werd gespeeld door Catherine van Woerden.

Piertje Koekeloere

Flip de beer
Omdat je aandachtsboog in groep 1 en 2 zo kort is als een goudvis. Werden de avonturen van Mof en Pier af en toe onderbroken door niemand minder dan Flip de beer. In dat item was je altijd zo jaloers op die twee koters waar Flippie ging logeren. Flip nam namelijk altijd je leeftijdsgenoten mee op avontuur naar bijvoorbeeld de dierenambulance of de brandweer. Hoe cool?!


Mof en Pier het 3 Op Reis voor kleuters
Door Mof en Pier werd je wereld steeds groter dan het schoolplein. Zo namen ze je mee naar Turkije en de Antillen. 


Zit je in je Throwback-bui? Binge watch hier verder