Throwback Thursday: Knofje

Ken je de dwarse, vierenhalf-jarige, ginger Knofje nog? Deze brutale aap beleefde veel avonturen in en rondom een groot huis.

Knofje werd gespeeld door de stoere kleuter, Sterre Herstel. In 2001 kon je Knofje zien op de beeldbuis. In 6 afleveringen zag je de avonturen van de kleine meid, waarin ze verstoppertje speelt, haar mama zwanger is en proeft van het prinsessenbestaan. Haar ouders werden gespeeld door boerenmatcher Yvon Jaspers en Hugo Konings. Aan haar zijde was altijd knuffel Flut, gespeeld door haarzelf, te vinden.

Funfacts
-De serie is gebaseerd op een boek van Burny Bos. Hij is ook de man achter onder andere Otje, Abeltje en Minoes.
-Omdat de actrice van Knofje zo jong was, mochten er maar 6 afleveringen opgenomen worden. Deze duurde maar 10 minuten!
-De serie is twee keer in de prijzengevallen. In 2003 won de serie een Gouden Beeld (afdeling Jeugd) en de Prix Jeunesse Award in 2004.

Knofje nu?
Die zit met haar neus in de boeken. Sterre studeert Culturele Antropologie aan de universiteit in Amsterdam. Daarnaast werkt ze mee aan het project VoorUit. Waarin de sociale cohesie en het gemeenschapsgevoel van een wijk wordt bekeken, kortom veel knutselen en debatteren met kiddos. En dat is niet alles, deze duizendpoot geeft ook nog eens taalles aan volwassenen. Lievv!

Knofje TBT
(Bron: New University - NU)


Meer TBT's? Check ze allemaal HIER!