Throwback Thursday: Hoe gaat het nu met Otje?

"Otje, ik ben Otje en mijn vader die heet Tos. We rijden in een busje en we zoeken naar een baan" Hoe gaat het nu met Otje, aka Anne Rats?

Otje, het supercoole kind in haar eeuwig oranje vest, veroverde je hart op zondagochtend terwijl je in je superheldenpyjama voor de kijkbuis hing. Otje had de jaloersmakende gave om te kunnen praten met dieren, wat maakte dat je sowieso met haar wilde ruilen als je de kans had.

Ondanks dat het praten met dieren miljoenmiljard veel mogelijkheden biedt om voorgoed uit de problemen te blijven, was er altijd bonje. Tos, de driftige vader van Otje, had geen papieren, waardoor ze altijd de klos waren. Of ontslagen. Of op zoek naar een baan. Gelukkig was daar een legioen aan pratende dieren waar Sneeuwwitje jaloers op zou zijn, die de weg wel even konden wijzen naar de volgende bestemming voor Tos en Otje.

Otje is een creatie van het enige echte kinderverhalenorakel Annie M.G. Schmidt. De serie werd uitgezonden in 1998 en 1999 door de AVRO. Maar de hamvraag blijft echter… Hoe vergaat het Otje nu, bijna 20 jaar later?! Anne Rats speelde Otje tussen 9- en 11-jarige leeftijd. Anne studeerde ze in 2010 af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunstacademie, richting Toneel. Nu is Anne 29 en is ze artistiek leider van het Schiedamse stadstheatergezelschap De Stokerij.

En zo ziet Anne er nu uit...Even wat jeugdsentiment ophalen? Kijk alles van Otje HIERRR terug! Lees ook de vorige Throwback Thursday over Zaai!