Throwback Thursday: Ffukkie Slim

Kennen we dat kleine gele mannetje uit Ghettostad nog? Met die ziek grote rode mond? Zijn naam is dubbel F tot de ukkie, van achter heet hij Slim maar zeg maar gewoon Ffukkie!

Het jaar is 2002. Als achtjarige moest je bij het kijken naar Ffukkie Slim na die catchy introtune vast giechelen om Ffukkie's grove uitspraken en heerlijke woordgrappen. Unk! Met zijn gekke stemmetje, bizarre avonturen en die hilarische gesprekken over poep en plas was Ffukkie écht een eindbaas.

SMURRIE GEEFT KLEUR AAN JE LEVEN! SMURRIE IS HET MOOISTE WAT ER IS! Ja, Ffukkie's lievelingseten was smurrie, en dat liet 'ie iedereen weten ook. Niet zo moeilijk trouwens als dat het enige voedsel is dat er te vinden was in Ghettostad.

Ffukkie bevatte soms ook expliciet blote billeninhoud! Niet geschikt voor ouders dus. Ffukkie Slim woonde samen met zijn oma Omi Slim in Ghettostad. En dan was er ook nog Andy Wormhole, je weet wel; die oorwurm die introk in Ffukkie's hoofd. En Kont Serge niet te vergeten. ''Wat een rare keet! Ik zie geen reet!" ''Ik ben geen reet, ik ben kont. Kont serge.''

Ja... Andy die was me er eentje. Overal schijt aan. Letterlijk.

FUN FACTS!

  • Emilio Guzman doet de stem van Ffukkie
  • Ffukkie Slim is gemaakt door dezelfde makers als Purno de Purno
  • Andy Wormhole is natuuuurlijk gebaseerd op Andy Warhol
  • Op de achtergrond spot je andere bazen zoals Bob de Bouwer, Donald Duck en Mickey Mouse

Meer jeugdsentiment ophalen? Check andere TBT's hierrr.