Throwback Thursday: De Droomshow

Nog 10 seconden, de laatste ronde. Nu nog maar een paar en dan HOOOOO HO STOP HO.

De Droomshow was toch wel het meest zenuwslopende spel op de Nederlandsche kindertelevee in de roaring 90’s.

Waarom? Wij zeggen tijdreizen, kokosnootslingeren, het rotte eierenspel en… het absolute hoogtepunt van iedere aflevering: de iconische derriedouche. Rammen op die eend alsof je godsganse leven ervan afhangt. Vooral de zeer geavanceerde virtual reality-effecten deden je geloven dat er daadwerkelijk op een snoepplaneet in verweggistan gestreden werd. Waarvoor? Natuurlijk voor de tafel vol felbegeerde droomprijzen (waaronder een mountainbike, OMG!).


De Droomshow was van 1993 tot 2001 te zien als onderdeel van Alles Kits van de AVRO. Elke aflevering had een ander fabeltastisch thema (snoep, griezel, ridders, onder water of jungle), en elke uitzending bestond uit vijf rondes.

Naast de presentator (eerst Judith de Bruijn, daarna Bart Peeters en als laatst Michaël van Buuren), zorgde voice-over Klaas Vaak (Dick Poons) voor hilarisch commentaar tijdens de uitzending. Ook de figuren ‘Assi’ en ‘Stent’ en ‘De Badmeester’ waren terugkerende figuren tijdens het spel.

Maar wat ons allen nog het meest bijstaat?! De alom bekende eindtune waarin de deelnemers in de laatste 10 seconden weden toegezongen door zowel het aanwezige, als het niet-aanwezige publiek (ja, ook jij als thuisblijver zong uit volle borst mee).


Leuk weetje: voor het 75-jarig jubileum van de AVRO werden de spelletjes in De Droomshow door vier teams van twee bekende Nederlanders gespeeld. In onderstaand fragment (intro) zie je Fabienne de Vries en Annette Barlo, Bas Westerweel en Chris Zegers.


Genoeg getrowbackt... de Droomshow was weer zeauuu!


Meer Throwback Thursday? Check ze allemaal HIER!