Throwback Thursday: De Daltons

Grote kans dat jij De Daltons keek vroeger. Hoe zou het nu met Tim gaan en hoe ziet hij er nu uit?!

Broers kies je niet, die krijg je. Zo ook Tim. Tim is zesenhalf en heeft drie broers: Jelle, Erik en Daantje. Ze wonen met hun ouders aan de Daltonstraat 123. Daarom worden ze ook wel "De Daltons" genoemd.

Grote kans dat jij als zevenjarige koter ook verzot was op de bandieten uit de Daltons. De wereldproblemen uit de belevingswereld van de kindermemnsch werden glashelder in kaart gebracht (Trump’s issues zijn er niks bij) en je leefde mee tot de laatste seconde.

Halleluja dat er in 2007 een vervolg kwam op De Daltons. In de tweede serie is Tim een puberjochie van 14, net als zijn net zo hormoongutsende broers Jelle (16) en Erik (18). Al is hij stiekem wel eens jaloers op zijn zevenjarige broertje Daan, die geen zorgen lijkt te hebben volgens Tim.

Maar wat is er van hoofdrolspeler Tim a.k.a. Mick Mulder (26) geworden? De beste man is nog een aantal keer ten tonele verschenen, o.a. bij IC en Flikken Maastricht. Tegenwoordig vult hij borden in plaats van televisieschermen. Hij is namelijk kok! Hoe hij er nu uit ziet? Nou, zo ongeveer... Geen spat veranderd, toch?

De Daltons is een tweedelige serie van de VPRO, en heeft een aantal prijzen en nominaties in de wacht gesleept. Zo was het genomineerd voor een Emmy Award, Prix Jeunesse en Gouden Kalf, en heeft het de Grote Kinderkast televisieprijs gewonnen op Cinekid.


Meer van De Daltons? De VPRO zette alles voor je op een rijtje in DIT artikel!