Throwback Thursday: Boer zoekt Vrouw (deel 2)

Vorige week kon je alles lezen over de meest opvallende boeren uit de eerste vijf seizoenen. Vandaag is het tweede deel aan de beurt. Wie zijn de sterren van seizoen zes tot en met tien?

SEIZOEN 6 (2012) – Boer Aad 

Aad, een van de boeren die flink op de hak is genomen door Lucky TV. De bloemenkweker uit Zuid-Holland zorgde voor heel wat opschudding toen hij tijdens het eerste keuzemoment besloot om Ina naar huis te sturen. Aad was niet degene die een scene schopte, maar Ina was het er op z’n zachtst gezegd niet helemaal mee eens. This is where LuckyTV enters the room. 


SEIZOEN 7 (2013/2014) – Boer Johan

Misschien wel een van de liefste boeren was boer Johan. Want bij heel Boer-zoekt-vrouw-kijkend Nederland is het moment in de duinen het meest blijven hangen. Hier wordt duidelijk wat een ontzettende schat deze man is. Hij vliegt hier in tranen zijn Ingrid om de hals. 'Ik ben zó blij met jou!'. 

SEIZOEN 8 (2014/2015) – Boer Bertie & Boer Geert

Boer Bertie. De Zeeuwse boerin ging opzoek naar haar prinses op het witte paard en vond deze in de Noord- Hollandse Esther. Toch hield de relatie niet lang stand en besloten ze er een punt achter te zetten. Als je nu denkt ‘Ja maar wacht even ik heb Bertie vaker gezien’, kan dat kloppen. Ze deed mee aan Expeditie Robinson en is nog regelmatig terug te zien in verschillende tv-programma’s. 


Boer Geert, misschien wel een van de meest besproken boeren van het hele programma. Lucky TV ging keihard op Geert en al zijn rare fratsen, maar de vrouwen die hij uitkoos ook. Ze waren helemaal weg van de aardbeienboer. Geert koos voor Hetty en die relatie hield een jaar stand. Vervolgens kreeg de boer een relatie met een van de vrouwen die hij eerder in het programma naar huis had gestuurd; Geertje. Helaas woonde zij op Curacao en werkte het hele lange-afstands-gebeuren niet voor de twee. Momenteel is Geert weer verliefd. De gelukkige is een vrouw die hij heeft ontmoet op een barbecue voor vrijgezellen. 

SEIZOEN 9 (2016-2017) – Boer Olke 

Ook dit seizoen was doorspekt met opvallende types. Iedere boer had zo zijn eigen bijzonderheden en prachteigenschappen. Toch stak de Texaanse boer Olke er bovenuit. Met zijn gigantische lengte en heerlijk ongemakkelijke, houterige bewegingen stal hij de harten van zijn vrouwen. Toch werkte het uiteindelijk niet tussen Olke en Sandra. Ze zetten een punt achter de prille relatie na de citytrip. 

Niet lang hierna pakte hij nog eens alle brieven erbij en nam contact op met Karen. Een Zuid-Afrikaanse vrouw, woonachtig in Texas, die hij eerst niet had uitgenodigd omdat hij toch ‘op de Nederlandse toer’ wilde. De liefde bloeide op tussen Karen en Olke. Het stel kreeg helaas al snel veel nare dingen te verduren. En uiteindelijk kwam Karen helaas te overlijden. 

Gelukkig heeft Olke zich door deze moeilijke periode heen weten te slaan en is hij sinds kort verloofd met Hilda. Een Nederlandse vrouw die in Texas woont. 

BZV olke

SEIZOEN 10 (2018) - Boer Remco

Dit jaar hebben we al een heel opvallende boer lang zien komen. Helaas was het ook niet veel meer dan dat want boer Remco werd gediskwalificeerd. Hij zou al contact hebben gehad met meerdere vrouwen en zelfs vrouwen hebben gevraagd een brief te sturen. 

Remco zegt hierover: “Ik had dit natuurlijk nooit op deze manier moeten doen. Ik had eerlijk moeten zijn tegen de vrouwen en tegen Boer zoekt Vrouw. Maar het is gebeurd. Ik heb er echt spijt van.“

Verspreid over 14 jaar en 10 seizoenen Boer Zoekt Vrouw waren dit volgens ons de meest opvallende boeren. Dit betekent natuurlijk niet dat de andere boeren ons niet ook ontzettend veel kijkplezier hebben opgeleverd. Cuz we <3 BZV. 


Krijg je geen genoeg van onze Throwback Thursdays? HIER vind je meer!