Throwback Thursday: Barbapapa

Haal op het doek voor Barbapapa! Je kent deze leuke kleurrijke shape-shifting familie toch nog wel?!

Barbapapa, Barbamama, Barbalala, Barbabella, Barbabob, Barbaborre, Barbabenno.... and the list goes on. Meezingen met de introtune elke ochtend was totaal niet makkelijk en ging veeeul te snel. Gewoon op het einde meeschreeuwen met Barbalala omdat dat de enige naam was die je nog bij kon benen. We've all been there.

Barbawatte?

Barbapapa is geboren in een tuin, net als een bloem. Barbapapa heeft samen met zijn grote liefde Barbamama zeven kinderen: Barbabella, Barbabenno, Barb... Oké, je snapt het wel. De Barbapapa's waren vet handig en konden gewoon even 1-2-3 in elke vorm veranderen om dingen gedaan te krijgen en problemen op te lossen. Huup huup barbatruc! Kamperen in de middle of nowhere? No problem, Barbapapa en Barbamama veranderen even in een tent. Huis slopen? Even veranderen in een grijpkraan. De familie maakte allerlei avonturen mee.

Nog even genieten van Barbapapa? Fixen we voor je!

snel opfrisrondje

Weet jij nog wie wie is? Laat zien dan! Noem de namen van de Barbakids hieronder.

Hier zien we Barbalala en Barbabella. Barbalala is de groene en is muzikant. Barbabella is een paars meisje en het meest tuttige van de kids.

Barbapapa-2

Hier zien we natuurlijk Barbabenno en Barbabientje! Barbabenno is de blauwe gozert die gek is van wetenschap en techniek, Barbabientje is de oranje studiebol die altijd boeken leest.

barbapapa-geel

Barbabee is de gele duurzame natuurfanaat en is dol op dieren.

barbapapa-3

Barbaborre is de rode sporter en Sherlock Holmes wannabe. En dan is er natuurlijk ook nog Barbabob. Hij is, net zoals zijn moeder, zwart. Hij is de enige met haar en houdt van kunst.

Fun Facts!

  • Er zijn 143 afleveringen van Barbapapa
  • 'Barbapapa' is Frans voor suikerspin. Letterlijk vertaald is het 'baard van papa'
  • Er zijn tig boeken over Barbapapa verschenen, zoals Barbapapa op reis en Barbapapa op mars.
  • Barbapapa bestaat eigenlijk al vet lang: In 1973 is de tekenfilmserie gemaakt en sinds 1992 is 'ie te zien op je beeldbuis. Barbapapa is trouwens ook gewoon famous onder de kids van nu. Barbapapa gaat daar ook gewoon in mee, met een hippe Facebookpagina!
  • Edwin Rutten en Aart Staartjes (van Ome Willem!) hebben de stemmen gedaan in de tweede serie.

Meer Throwback Thursdays? Klik dan hier.