Throwback Thursday: Nieuws uit de Natuur

Spinnen, bomen, haaien, poep of de brandnetel: nergens leer je Moeder Natuur zo goed kennen als in Nieuws uit de Natuur.

Het waren magische dagen als de juf of meester de tv-kar het klaslokaal inrolde en een kneiteroude videoband uit de lerarentas toverde. Eerst nog even terugspoelen over de oude afleveringen en het was een half uur pret. Nieuws uit de Natuur wordt sinds 1986 - toen was Boef gewoon nog niet geboren man prrrrrr - door SchoolTV gemaakt, hoewel het tegenwoordig de Buitendienst van Nieuws uit de Natuur heet.

Fun facts

In het programma krijgen kids fun facts om de oren geslingerd over dieren, de natuur en de wetenschap. Belangrijke vragen als 'moeten we bang zijn voor haaien?', 'Hoe werkt DNA?' en of 'De story van my afval' passeren de revue. Door de jaren heen wisselde de presentatie meerdere keren. Je herkent wellicht Jurre Bosman - tegenwoordig directeur radio bij de NPO, Viviënne van den Assem - ZOOP en tegenwoordig Goedemorgen NL, en Bart Bosch van vroegâh.

Nieuws uit natuur presentatie

Rundfunk

Nog voordat ze een voldooooeeende kregen waren Rundfunk-boys Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout presentatoren van de Buitendienst van Nieuws uit de Natuur. Het is even wennen om ze in plaats van botte grappen makende vertederd te horen vertellen over het verendek van de kip, maar ze doen het met enorm veel charme!


Meer TBT's? Check ook de Junior Songfestival-throwbacks van Tess (Stupid) en Klaartje en Nicky (Hij is een Kei)