The Game of Hacks: de chaos rond afleveringen van GoT

Game of Thrones, hacken, draken, chaos, paniek.

Echt, de oorlog in Westeros is nog alleszins overzichtelijk vergeleken met de chaos rondom het uitkomen, lekken en hacken van nieuwe afleveringen van Game of Thrones. WTF is er allemaal aan de hand?

via GIPHY

Game of Thrones is natuurlijk retepopulair. Zowel legaal als illegaal breekt de serie alle records. Een dankbaar target voor hackers dus, en dat gebeurde een paar weken geleden dus ook. HBO gaf toe dat ze slachtoffer waren geworden van een cyberaanval. 

De hackers zeggen 1,5 terabyte (da's 1500 gigabyte) te hebben, met afleveringen en scripts van Game of Thrones en andere series. Een week later eisen ze geld: hun jaarsalaris in bitcoins, een slordige 10 miljoen euro. Als dreigement zetten ze e-mails online en scripts van Game of Thrones-afleveringen - ook eentje die nog niet was uitgezonden. De hackers zeggen dat ze de 1,5 terabyte online zetten als ze het geld niet krijgen.

via GIPHY

Well, that escalated quickly right? Dat dachten ze bij HBO ook. Dus boden ze de hackers 250.000 dollar om te stoppen met lekken. Een paar dagen later werden in India vier mensen opgepakt voor het lekken van de aflevering The Spoils of War op 4 augustus. Voor de goede orde: dat was een andere hack. Twee hacks dus.

En toen moest de kers op de taart nog komen. Die kwam gisteren: HBO zette PER ONGELUK (true story) de zesde aflevering (die van aankomende zondag dus) online in Spanje en Scandiniavië. De aflevering van 71 minuten stond een uur online, meer dan genoeg tijd voor snelle downloaders om die binnen te halen. De aflevering is alweer offline, maar als je goed zoekt...