The Big Escape: wie, wat, waar en hoe?

Bij serie The Big Escape

Met raadsels, opdrachten en bondgenootschappen ontsnappen uit een Escape Room: welke BN'er is de ware Houdini?

Wie gaan ontsnappen?
Maar liefst twaalf BN'ers, zoals Linda Hakeboom (Trippers en Linda's Mannen), Tygo Gernandt, Albert Heijn-meneer Harry Piekema, model Nadia Palesa, Steven 'Braboneger' Brunswijk en Beautyvlogster Nikkie de Jager. En het mooiste: Lauren Verster doet de presentatie!

Wat gaan ze doen?
Ontsnappen, maar dat had je waarschijnlijk wel uit de titel The Big Escape gehaald. Het concept van 'escape rooms' is superpopulair voor feesten en partijen. In The Big Escape doen de deelnemers in teams allerlei opdrachten waarin zij moeten ontsnappen. Na iedere ontsnapping moet de minst presterende deelnemer noodgedwongen de kuierlatten nemen.

Waar gaan ze ontsnappen?
Op verschillende locaties. In Nederland schieten escape rooms als paddestoelen uit de grond, maar voor The Big Escape worden geen bestaande escape rooms gebruikt. Speciaal voor het programma werden een militaire basis, een verlaten vliegveld en het terrein van Radio Klootwijk omgebouwd tot een ontsnappingsruimte.

Hoe gaan ze ontsnappen?
Door niet gepakt te worden. Heel grappig. Hoe ze precies gaan ontsnappen, zie jij vanaf woensdag 6 september om 20.25 op NPO 3!