Throwback Thursday: Ik ben Willem

"Ik ben Willem, weerwolf Willem. Ik speel de hoofdrol in de film. Grrrrroooaaarrrr. Ik ben Willem."

Wie is Willem ook alweer? Willem is een superschattig knaapje dat de meest bijzondere avonturen meemaakt met zijn broer Mick. Zijn ouders zijn gescheiden en Mick woont bij hun luie dichtende vader en Willem bij hun moeder. In het weekend gaan ze samen op pad, waarbij ze vaak worden geflankeerd door Nathalie. Als Willem het leven even niet meer aankan ontsnapt hij naar de fantasiewereld zijn hoofd. 

De serie speelt zich bijna volledig af in Amsterdam en het is daarom een mooie tijdcapsule naar Damsko net na de eeuwwisseling (die van '99/'00 welteverstaan). In onderstaande aflevering gaan Willem en Mick naar de wasserette. De scène waarin Mick de wasmachine in kruipt zorgde bij menig kind voor nachtmerries. 

Weerwolf Willem tegenwoordig
Willem uit 'Ik ben Willem' heet in het echt ook Willem, Willem Simons om precies te zijn. Na de kinderserie speelde hij in 2014 nog een rol in 'Toen was geluk nog heel gewoon'-de film. Hierna heeft Willem zijn wilde haren afgeschud en tegenwoordig werkt hij als bankier. Het is niet bekend of hij bij heftige monetaire vraagstukken even afdwaalt naar zijn fantasiewereld. Lol. En tegenwoordig ziet hij er ongeveer zo uit:

Willem Simons


Nog meer Throwback Thursday's zien? Dat kan!