Summer de Snoo | JZHMZ

45:04
Gezien
6274
Bij aflevering In de ban van schoonheid

Een topmodel van negen

Jong en nu al op weg om een super model te worden. Doutzen Kroes move over! Dit is Summer.

Naam: Summer de Snoo
Leeftijd: 9
Woont in: Rotterdam
Beroep: Model

Talent
Summer is ontdekt door een vriendin van haar moeder. Die heeft een eigen kledinglijn en had een model nodig en dat werd Summer. Een paar foto's later weet ze het zeker: zij heeft talent! Summers moeder wordt haar manager en de eerste grote shoot voor het merk Delusions volgt snel. Dat smaakt naar meer! Binnen de kortste keren staat Summer voor het zelfde merk op de catwalk. En de aanvragen stromen binnen. 

Manager
Sinds een half jaar heeft Summer een professionele manager. Hij ontdekt haar op Instagram en benaderd haar ouders. Hij regelt nu alles voor haar. Niet alleen in Nederland, maar ook in Italië. De merken Dsquared, Pinko, Guess, Moschino en Burberry tonen interesse in dit prachtige meisje. Het modellenbureau IMG Models heeft haar zelfs in optie staan voor op het moment dat zij mee kan lopen met de reguliere shows. En IMG is niet de kleinste. Niemand minder dan Romee Strijd, Bella en Gigi Hadid hebben daar al eerder hun handtekening gezet. 

Houdbaarheidsdatum
Toch moeten we misschien voorzichtig zijn als we haar “de nieuwe Doutzen" noemen. De populariteit van modellen verandert continu. En de houdbaarheidsdatum blijkt steeds korter te worden. Wie nu in is kan volgende week alweer over zijn. Daarom neemt de manager van Summer ook niet álle opdrachten aan. Hij wilt haar zo exclusief mogelijk houden.

School
Summer gaat wel gewoon naar school. En haar moeder en manager zorgen dat school voorrang houdt op werk. Dus mocht een shoot niet uitkomen met school, dan gaat de shoot niet door. Haar klasgenoten moesten wel even wennen aan het idee dat Summer een heel ander leven heeft dan zij. En sommigen zijn behoorlijk jaloers op dat leventje. De leeftijdgenootjes die het wél goed begrijpen zijn de andere modellen op de set. Toch is dat ook wel lastig, omdat de andere modellen bijvoorbeeld geen Nederlands of Engels spreken.         

Dunner, jonger, bloter
Modellen worden steeds jonger gescout, omdat grote modemerken modellen willen met smalle heupen. Als je uitleg vraagt zeggen ze dat dit de trend is en dat iedereen het doet. In de mode-industrie gaat het om verleiding zeggen ze. De consument moet verleid worden om het product te kopen. En dat doen ze door het overbrengen van een bepaald gevoel bij een merk. Dit kan betekenen dat een naakt model erbij hoort of een bepaald pose dat iets moet suggereren. Zo zie je op dit moment veel openhangende monden in de reclame, iets wat de suggestie van klaarkomen geeft. Je zou je dus kunnen afvragen of dit goed is voor een jong meisje?

Lees ook: Mandy. Zij is uren per dag met haar uiterlijk bezig. Maar nooit vindt  ze zichzelf mooi genoeg.

Lees ook: Jana. Jana doet er alles aan om eruit te zien zoals zij dat wilt.


Meer Je Zal Het Maar Zijn!