Stuur eens een naaktfoto... van een molrat!

Beter stuur je een foto van een naakte molrat als iemand nudes van je wil.

Krijg je wel eens van dit soort verzoekjes? Helemaal niet erg natuurlijk als je even het rijtje *cringe* verantwoord sexten uit je hoofd leert. In Canada gooien ze het over een andere boeg. Daar word je juist aangemoedigd om nudes te sturen, maar wel van iets ander soort dan je verwacht: een naakte molrat.

NUDES original

Het is een campagne van de Canadese kinderbescherming om jonge jongens op de gevaren van sextortion te wijzen. De naakte molrat is gekozen vanwege de opvallende gelijkenis met ehm... je... nou kijk maar even in je broekje als je een jongen bent.

De kinderbescherming is de campagne begonnen nadat ze de afgelopen twee jaar 89% meer meldingen van sextortion onder jongens kregen dan in de jaren daarvoor. Check ff de video, dan weet je wat je moet doen!


Werkt 't?
De grote vraag is natuurlijk: werkt zo'n campagne? Justine Pardoen is specialist in mediaopvoeding en zij denkt van wel. "Juist die humor in een campagne is heel belangrijk, dan gaan jongeren het naar elkaar doorsturen en erover praten", vertelt Justine.

Zo'n grappige campagne heeft bovendien ook positieve bijwerkingen. "Die humor geeft ook ruimte aan volwassenen om met hun kinderen over sexting te praten."

4molerats original

Om de campagne te laten slagen is het volgens Justine wel belangrijk dat het écht grappig is, anders werkt 't niet. "Jongeren gaan het niet doorsturen als ze niet zeker weten dat de ander het ook grappig vindt." 

Wat moet je dan naar iemand terugsturen? We hebben een aantal gifjes voor je op een rij gezet.

bunchofnudes original

sunglass original

Fan? Wij ook. Ze hebben zelfs een webshop opgezet om een cool shirt met nudes te scoren.

inandoutstar original

walkingthroughstars original

Meer prachtpicca's? Check de site dontgetsextorted.ca