Reizigers

Stijns grootste avontuur werd zijn einde

35:56
Gezien
5
Bij aflevering Stijn Poncin, de Antillen

Stijn wil zijn grenzen verleggen. En loskomen van zijn faalangst. Hij gaat stagelopen op de Antillen. Maar op Bonaire maakt hij een fout...

Schermafbeelding 2017-04-19 om 16.10.34Gevoelige jongen
Stijn wordt op 5 februari 1994 geboren in Breda. Hij is de jongste uit een gezin met drie kinderen. Stijn is een vrolijke jongen, maar is daarnaast ook wat overgevoelig, dyslectisch en hij heeft last van faalangst.  Maar dat weerhoudt 'm nergens van!

Schermafbeelding 2017-04-19 om 16.12.00Stage op Curaçao
Sterker nog, als hij tijdens zijn studie Audiovisuele Vormgeving stage mag lopen, parkeert ie z’n rugtas met twijfels in de hoek. En kiest voor… Curaçao! 

Wennen aan het eiland
Daar ontmoet hij Sherman, die stage loopt bij hetzelfde bedrijf. Omdat Sherman de cultuur op Curaçao goed kent, leert ie Stijn alle omgangsvormen. Hij leert Stijn om vooral iedereen even aan te spreken. Een respect dingetje daar. 

De fout van hun leven… 
Op de stage zelf gaat het minder lekker. Het botert niet tussen Stijn en zijn baas. Bovendien heeft ie het gevoel dat hij uitgebuit wordt. Maar hij maakt zijn stage af. En vlak voor hij weer naar ons kikkerlandje gaat bezoekt hij een vriend op Bonaire. 

En daar, na een avondje stappen maken ze de fout van hun leven... 


Break Free: Stijn Poncin, donderdag 21:00 uur bij BNN op NPO 3!