27-12

Stiekem kijken

Jan over de wereld van de webcamseks

“Probeer het ook een keer! Het is echt heel leuk.” Verona staat ondersteboven, met haar benen wijd in het midden van de lege kamer. Het roze onderbroekje blijft maar net op z’n plaats en haar blonde haren bungelen voor haar gezicht. Ik zit op een stoel in de hoek en zie hoe de voormalig turnster, staand op haar handen, enthousiast een rondje draait voor de webcam. Ik kijk naar de blauwe broek die om mijn benen lubbert. Zou ik iets uittrekken voor betalende mannenogen?

Digitale seks
Verona past niet direct in het plaatje dat ik heb van een Webcam girl. Ze is vriendelijk, heeft een warme stem en een lief gezicht. Ze zou zo in een kaaswinkel kunnen werken. Waar ik twee uur geleden nog licht cynisch over haar drempel stapte, dringt het tot me door dat ik iemand voor me heb die oprecht heel blij lijkt te zijn met haar werk. Verona praat honderduit en schenkt onze koffie bij. En terwijl ik op mijn koekje kauw, vraag ik me af hoe goed of slecht het is dat een meisje haar geld verdient met geheime, digitale seks.  

Toen ik op de leeftijd kwam dat ik de interesse in mijn stokpaard verloor, ben ik ‘s avonds laat wel eens stiekem naar beneden geslopen voor de nachtprogrammering van RTL 5. Daar zat ik dan, gehuld in pyjama in de donkere woonkamer van mijn ouders. Het geluid op z’n zachts, mijn gezicht vlak bij het scherm. Een vrouw met enorme tepelhoven en een pruik-achtig kapsel, verzocht mij kreunend doch dringend te bellen naar het dik gedrukte 0906 nummer onder in beeld. En hoewel ik ontzettend nieuwsgierig was naar de stem aan de andere kant van de lijn, belde ik uiteindelijk nooit. Blijkbaar was een beetje stiekem gluren al spannend genoeg.

Open en bloot
Inmiddels heeft Verona zich in een strak latex pak gehesen. Ze draait met haar heupen en kijkt zwoel in haar webcam. Ik denk aan de kritische ‘waarom-zou-je-dit-in-hemelsnaam-doen-vragen’ die ik had voorbereid. Ik heb ze helemaal niet meer gesteld. Kijkend naar de turn show in lingerie, besef ik dat het misschien helemaal niet zo gek is dat Verona doet wat ze doet. Blijkbaar is er vraag naar. Bergen vraag. Zij is niet degene met de geheimen want zij staat open en bloot voor de webcam. Zij verbergt helemaal niets.

Degenen met geheimen zijn de betalende ogen aan de andere kant van het scherm. De mannen die stiekem inschakelen als hun vrouw in de woonkamer aan het acht uur journaal begint. De mannen die ’s nachts over haar dromen en overdag hopen dat ze snel weer voor haar webcam verschijnt. Blijkbaar ben ik niet de enige die wel eens stiekem naar een beeldscherm gluurt. En misschien zouden we er allemaal wel net zo open over kunnen zijn als Verona van de Leur.

Bekijk hier de video: