Kijk Super Stream Me terug!

In Super Stream Me werden Tim en Nicolaas 24/7 door duizenden mensen gevolgd bij alles wat ze deden.

Hoe creepy zou het zijn als er de hele dag duizenden mensen achter je aan lopen, die naar alles kijken wat jij doet en zelfs niet uit beleefdheid wegkijken als je een wc-hokje instapt. Tim den Besten en Nicolaas Veul maakten precies dat mee in hun documentaireproject Super Stream Me. 

Nja, 'precies dat' is misschien wat overdreven. Maar alles wat zij deden werd gefilmd en je kon zelfs hun hartslag live bijhouden. Kortom: ze raakten hun privacy volledig kwijt. Dit bizarre project bleef niet onopgemerkt en ze werden genomineerd voor de Prix Europa in de categorie Online Community Award.

WTF is Super Stream Me!?
Mocht je het gemist hebben, dan heb je wel echt liggen slapen. Tim en Nicolaas hebben zichzelf 15 dagen lang, 24 uur per dag gefilmd en live gestreamd, voor jouw plezier. Dat leverde uiteindelijk een hoop ongemakkelijke momenten op (douchen met een groot publiek is al erg genoeg, maar de camera ging ook mee de wc in, bijvoorbeeld), maar ook een vierdelige serie.

Mocht je dat nou allemaal gemist hebben, dan krijg je een herkansing op donderdag 27 oktober om 22:20u. Dan zie je Tim en Nicolaas in de herhaling voorbij komen op NPO 3.

En WFT is een Prix Europa!?
We zullen je de ontstaansgeschiedenis van deze prijs besparen, maar sinds 1969 worden jaarlijks in Berlijn deze stiervormige awards uitgedeeld. Ons kleine kikkerlandje is sowieso goed vertegenwoordigd bij prestigieuze prijs. 
Vorig jaar nog won de 2DOC Little Angels de prestigieuze award als Best TV Documentary van dat jaar. Een jaar eerder gingen Ramses (Best TV Fiction Series) en Last Hijack (Best Online Project) er met een stier vandoor.


Super Stream Me: Donderdag 27 oktober om 22:20u bij de VPRO op NPO 3