Stanley H.

Bij serie Stanley H.

'Stanley H.' is een keiharde dramaserie over een van de beruchtste Nederlandse criminelen ooit: Stanley Hillis.

De criminele carrière van de charmante Stanley Hillis vierde hoogtij in de jaren '90 tijdens de zogenaamde IRT-affaire. De politie liet bewust drugstransporten toe met als doel grote drugsnetwerken op te rollen. In dit klimaat tierde Stanley H. welig: met hulp van de politie en de douane verhandelde Hillis jarenlang zo duizenden kilo's soft- en harddrugs, wapens en explosieven. 

Ontsnapping en liquidatie

Na zijn uiteindelijke arrestatie wist H. bovendien te ontsnappen uit de Amsterdamse Bijlmerbajes. Hierna liet hij zich met pruik, opplaksnor en een enorme zonnebril op televisie interviewen door Sonja Barend. De eveneens in de studio aanwezige politiechef en gevangenisdirecteur in woede achterlatend. Het tij keerde zich in 2011 alsnog tegen H. en zijn mysterieuze liquidatie onder ogen van de politie blijft nog altijd onopgelost.


Jeroen Spitzenberger als Stanley H.

De vierdelige dramaserie van de KRO-NCRV en producent NL Film is in het najaar te zien op NPO 3. De hoofdrol wordt vertolkt door Jeroen Spitzenberger, grote rollen zijn weggelegd voor onder andere Jochum ten Haaf, Egbert-Jan Weeber en Sieger Sloot. Stanley H. De serie wordt geregisseerd door Tim Oliehoek, bekend van onder andere 'De zaak Menten' en 'Het geheime dagboek van Hendrik Groen'.


Stanley H., vanaf 13 oktober bij de KRONCRV op NPO 3.