Springsteens speciale band met zijn fans

Nu de grootste fans zich opmaken voor een avond Springsteen op het Malieveld, nemen wij de band tussen The Boss en zijn fans met je door.

Dat Bruce Springsteen een speciale band heeft met zijn fans (of andersom natuurlijk) is een beetje een open deur in trappen. In de muziekwereld wordt Springsteen beschouwd als één van de vriendelijkste en meest dankbare artiesten die er ooit gespeeld heeft. Sterker nog, er is zelfs een documentaire gemaakt over de relatie tussen The Boss en zijn vaste fanschare.

Monica uit Friends
Maar laten we je eerst een mooi voorbeeld serveren. Wanneer bij concerten van The Boss het nummer 'Dancing In The Dark' wordt ingezet, staan alle vrouwen op de eerste rijen op scherp. Voor Springsteen is dat vaak een moment om een fan het podium op te trekken en daar een paar dansmoves mee uit voeren, zoals hij deed met Courteney Cox (Monica uit Friends) in de offciële videoclip (doorspoelen naar 2:20):

Zeven jaar geleden overkomt dit ook de 84-jarige Jeanne Heintz. We gaan terug in de tijd naar 2009. In Des Moines, Iowa staat de 84-jarige Heintz voor de zoveelste keer met haar neus tegen het podium aan gedrukt. Op dat podium staat The Boss al 2 uur een show weg te geven en dan is het tijd voor 'Dancing In The Dark'.

En dan gebeurt dit:

Ok, leuk. Tot zo ver niets bijzonders toch? Dat hij een oudere dame tussen alle jonge blaadjes uit pakt is opmerkelijk, maar niet heel bijzonder toch? Bruce is zelf tenslotte ook de jongste niet meer. Dus om daar nou een documentaire van te maken...

Reünie met De Baas
Fast forward naar februari 2016. Wederom een concert van Springsteen, ditmaal in St. Paul, Minnesota. Wanneer het 'Dancing In The Dark'-moment er aan komt gaat Bruce op zoek naar een gewillige danspartner. En dan stuit hij op een bekend gezicht. Dat van de 91-jarige Jeanne Heintz. Niet alleen herkent hij de bejaarde Heintz, maar ze MOET het podium op met hem. Schitterende beelden:

En zo zijn er duizenden verhalen te vinden over Bruce en zijn fans. De één nog mooier dan de ander. Maar misschien moet je de documentaire zelf maar gaan kijken.


Springsteen & I, vrijdag 18 juni om 23:20u bij de NTR op NPO 3