• Sites

Sanne Albers

Over deze maker

Als redacteur zorgt Sanne ervoor dat onze YouTube-afleveringen gevuld worden met inspirerende gasten en bijzondere verhalen. Daarnaast schrijft ze interviews voor de website. En verder? Ze speurt graag rommelmarkten af naar de beste vintage items en zit het liefst op een terras aan de IJssel, in haar geliefde woonplaats Deventer.

Van deze maker

Spot On is gekwalificeerd voor een Televizier-Ster 2023, stem nu!

We voelen ons super vereerd! Spot On is namelijk gekwalificeerd voor een Televizier-Ster in de categorie online-videoserie 2023. Lees hier hoe jij ons kunt helpen die prijs te winnen.

‘Een soa door het scheermesje van je broer’, Zemouri ontkracht de meest voorkomende soa-fabels

Volg jij wel eens Tiktok- of Instagramadvies op als het aankomt op seks en gezondheid? “Niet doen!”, zegt Charifa Zemouri, gezondheidswetenschapper. Ze wil jongeren waarschuwen: “Er gaan veel fabels rond over soa’s en hiv, ook onder Islamitische influencers.”

Braziliaanse Fernanda werd als kind mishandeld: “Met mijn Nederlandse adoptieouders kon ik niet praten over dit trauma”

Fernanda Mooijman (40) wordt als kind mishandeld door haar stiefmoeder in Brazilië. Hier houdt ze ook na de adoptie door haar Nederlandse ouders last van. Het leidt ertoe dat ze het leven in 2022 niet meer ziet zitten. Bij Spot On deelt ze hoe ze er bovenop kwam.

Het geloof staat tussen Ibtissam en haar ouders: “Ze accepteren mij niet en dat doet pijn”

Ibtissam (25) heeft zich nooit thuis gevoeld in het gezin waarin ze opgroeit. Het voelt zo beklemmend dat ze naar het buitenland vlucht en denkt aan zelfmoord. Bij Spot On deelt ze voor het eerst haar verhaal. “Ik hoop op meer acceptatie.”

‘Het is net als met eten: als het lekker is, wil je er meer van’, Sabine Meulenbeld beantwoordt jullie vragen over seks en consent

Let’s be honest, seks blijft een moeilijk onderwerp om over te praten. Hoe geef je bij je partner aan wat je niet fijn vindt zonder bot over te komen? En hoe geef je je grenzen aan? Expert seksualiteit Sabine Meulenbeld beantwoordt jullie vragen over seks en consent.

Cute of superirritant: dit zijn de beige flags van de partners van de Spot On-redactie

Je hebt hem vast voorbij zien komen op TikTok: de beige flag. Niet te verwarren met de alarmerende red flag. De ‘beige flag’ is een gekke eigenschap van iemand waardoor je een what the fuck-momentje krijgt. Wij delen de grappige en soms irritante eigenschappen van onze partners met jullie. Lees en lach (of huiver)...

Door Ira en Ayra Kip eet je tijdens Keti Koti door heel Nederland gratis heri heri (en dit is waarom)

Op 1 juli wordt er door het hele land gratis heri heri uitgedeeld. De maaltijd met cassave, zoete aardappel, banaan, zoute vis en ei werd vroeger op de plantages gegeten door de tot slaaf gemaakten. Ira Kip: “Met ‘Free Heri Heri’ willen we zorgen voor verbinding. Dat begint met meer kennis over dit stukje Nederlandse geschiedenis.”

Jill (31) werd moeder op haar achttiende: "Ik werd aangestaard achter de kinderwagen"

Als Jill Scheffler een maand na haar achttiende verjaardag per ongeluk zwanger raakt, heeft dat enorme impact. Ze moet stoppen met haar opleiding en krijgt weinig hulp van de vader. Bij Spot On deelt ze haar verhaal in de hoop het beeld van tienermoeders te veranderen.

Advies aan mijn achttienjarige ik, met Zeynep Dag

We’ve all been there: achttien jaar en aan het twijfelen over jezelf, je keuzes en eigenlijk je hele leven. Wat is het beste advies dat je op dat moment kunt krijgen? Redacteur Sanne Albers vraagt inspirerende vrouwen wat dit voor hen geweest zou zijn. Deze week met ondernemer en schrijver Zeynep Dag (32).

Ida Kakisina ervaart intergenerationeel trauma: “Ik heb verdriet in mijn lijf zitten dat niet van mij is.”

De Molukse roots van Ida Kakisina (33) hebben altijd centraal gestaan in haar leven. Maar naast de liefde voor haar voorouders, voelt Ida ook hun pijn en verdriet: ze ervaart intergenerationeel trauma. Spot On spreekt Ida over het loslaten van deze trauma’s en de zoektocht naar zichzelf.

Eten tot je knock-out gaat: zo ziet binge eating disorder eruit

Houda (30) walgde van zichzelf na iedere eetbui, toch lukte het haar niet om ermee te stoppen. De oorzaak: ze leed net als zo’n 180.000 Nederlanders aan binge eating disorder. “Je kunt ervoor behandeld worden, ook al struggle je hier al twintig jaar mee.”

Advies aan mijn achttienjarige ik, met Melody Klaver

We’ve all been there: achttien jaar en aan het twijfelen over jezelf, je keuzes en eigenlijk je hele leven. Wat is het beste advies dat je op dat moment kunt krijgen? Redacteur Sanne Albers vraagt inspirerende vrouwen wat dit voor hen geweest zou zijn. Deze week met actrice en schrijfster Melody Klaver (32).

Zainab en Salma maakten de serie die ze zelf misten: “Jonge hijabi’s zijn heel lang niet gehoord”

Meisjes met een hoofddoek hoeven niet ‘gered’ te worden, maar dat is wel wat je vaak ziet op televisie en in films. Met hun serie Katwalk zorgen Salma Chafouk Idrissi en Zainab Goelaman voor een diverser beeld van hijabi in de media. Zainab: “Je hoofddoek is niet je hele identiteit. Je kunt nog steeds rapper, skater, hipster of goth zijn.”

Dit is waarom een Brazilian Butt Lift zo gevaarlijk is

Je hebt vast wel van de Brazilian Butt Lift gehoord. De operatie die zorgt voor grote, ronde billen is mateloos populair en tegelijkertijd een van de meest risicovolle cosmetische ingrepen. Zo overleed er vorig jaar een Nederlandse vrouw na een BBL in Turkije. En ze is niet de enige: bij 1 op de 3000 operaties komt de patiënt te overlijden. Hoog tijd om in te zoomen op de risico’s van BBL.

Sabra Rahiembaks over het taboe op rouwen: “Dat zij nu in het paradijs is, staat los van mijn verdriet”

Het verwerken van het verlies van een dierbare is superbelangrijk. Door je emoties te uiten en erover te praten, wordt gemis dragelijk. Wat er gebeurt als dat niet lukt, bijvoorbeeld omdat er binnen jouw community een taboe ligt op rouwen, dat bespreken we met Sabra Rahiembaks (36). “Ik wilde laten zien dat ik tevreden was met wat God voor mij bepaald had.”

Advies aan mijn achttienjarige ik, met Joy Delima

We’ve all been there: achttien jaar en aan het twijfelen over jezelf, je keuzes en eigenlijk je hele leven. Wat is het beste advies dat je op dat moment kunt krijgen? Redacteur Sanne Albers vraagt inspirerende vrouwen wat dit voor hen geweest zou zijn. Deze week met actrice, schrijfster en theatermaakster Joy Delima (28).

Advies aan mijn achttienjarige ik, met Sarah Janneh

We’ve all been there: achttien jaar en aan het twijfelen over jezelf, je keuzes en eigenlijk je hele leven. Wat is het beste advies dat je op dat moment kunt krijgen? Redacteur Sanne Albers vraagt inspirerende vrouwen wat dit voor hen geweest zou zijn. Actrice Sarah Janneh (28) trapt af.

Onze Spot On hosts blikken terug op 2022: “Ik had moeite om het droog te houden”

December is de maand van warme chocolademelk met slagroom, lijstjes vol goede voornemens en vooral: reflecteren. Dat doen wij natuurlijk met onze hosts. We vragen Elif, Zakia en Hilal welk interview de meeste indruk op hen heeft gemaakt. Zakia: “Het idee dat je leven van de ene op de andere dag kan veranderen door het verliezen van je grote liefde, vind ik heftig.”

Dit is waarom vrouwenmoord zo’n groot probleem is in Nederland: “Femicide is geen crime passionel”

Gemiddeld wordt er elke acht dagen in Nederland een vrouw vermoord vanwege het feit dat ze vrouw is. Als het gaat om femicide, scoort Nederland slechter dan Spanje en Italië, landen met een zogenoemde machocultuur. Hoe kan het dat het zo vaak voorkomt in ons land? We vragen het Britt Myren, senior onderzoeker bij Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis.

Fleur bekeerde zich op haar 25e tot het christendom: ''In het begin dacht ik: waar ben ik mee bezig!''

Je bekeren tot een geloof dat niemand in jouw omgeving belijdt, kan best eenzaam zijn. Dat vertelt Inaya in de YouTubevideo van aankomende week. Fleur Phiri (28) bekeerde zich niet tot de islam, zoals Inaya, maar tot het christendom. Tegen Spot On vertelt ze waarom. ''Ik dacht altijd dat je hard moet zijn als je het wilt maken, nu weet ik dat je met zachtheid veel meer bereikt.''

Aashna Sewpersad: ‘Ik was bang mijn baan te verliezen als ik kritische vragen zou stellen over salaris’

In Nederland verdienen vrouwen nog altijd minder dan mannen voor hetzelfde werk. Gemarginaliseerde groepen, zoals vrouwen van kleur, hebben vaker dan gemiddeld last van deze loonkloof. Een groot onrecht, vindt Aashna Sewpersad, coördinator NPO KX en verantwoordelijk voor het scouten van nieuw talent. Aan Spot On vertelt ze waarom ze zelf jarenlang geen salarisverhoging durfde te vragen en samen met econoom Sophie van Gool geeft ze praktische tips voor hoe je dat wél kunt doen.

Roosmarijn Wind maakte een docu over Asian hate: ''Dit heb ik nog nooit aan iemand verteld''

Roosmarijn Wind (26), bekend van Expeditie Robinson, wordt sinds haar documentaire ‘Hanky panky goodbye’ online staat, bedolven met mediaverzoeken. "Mijn interview met RTL Nieuws kreeg binnen een uur meer dan vijfhonderd Facebookreacties, waarvan veel racistisch.’’ Spot On stelt haar de vragen die jij misschien ook hebt na het kijken van de docu.

Santoecha en Carmen kregen kanker als twintiger: ‘Ik heb permanente bestralingsschade, waarschijnlijk door mijn etniciteit’

Santoecha (35) en Carmen (29) delen hoe hun leven in een klap veranderde toen ze de diagnose kanker kregen. Van een vriend die vreemdgaat tijdens de behandeling, afscheid moeten nemen van je kinderwens tot ouders die liever niet praten over je ziekte. Carmen: ‘Ik had gewild dat ik van tevoren wist hoe zwaar het ook ná de behandeling zou zijn’

6 x Zo overleeft jouw relatie de baby-tropenjaren

In de Spot On video van deze week vertelt Chaimae Almaaz welke de invloed het krijgen van een kindje heeft op haar relatie. Want hoe houd je je ‘love life’ op orde als jij en je partner allebei gestrest zijn door slapeloze nachten, doorlekkende diarree luiers en een ontroostbare baby? Wij vragen het aan Annemieke Visser, relatiecoach voor stellen met kinderen.

Melda heeft een narcistische vader. Haar advies: ‘Praat erover met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt’

Advies kan heel waardevol zijn, soms zelfs ‘life changing’. Daarom vroegen wij deze week aan onze Instagramvolgers wat het beste advies is dat zij ooit gekregen hebben. Melda (20) vertelt: ‘’Mijn collega adviseerde me uit de buurt te blijven van narcisten zoals mijn vader.’’

Mo-Yccia is model met vitiligo: 'Ik was bang dat mijn vlekken mensen zouden afschrikken'

Een fashionshow in Miami en een shoot voor Vogue: de modellencarrière van Mo-Yccia Hanley (20) gaat als een speer. Haar huidaandoening vitiligo, ooit haar grootste onzekerheid, bleek haar juist uniek te maken. ''Vroeger verborg ik mijn de witte vlekken met foundation.”